Mansur Yavaş'tan altyapı mesajı: "Desteğimiz sürecek"

Mansur Yavaş'tan altyapı mesajı: "Desteğimiz sürecek"

ABB Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları hakkında sosyal medya hesabı X’den bilgilendirme yaptı. Yavaş, “Görülmez diye yıllarca ihmal edilen bir altyapısı vardı bu şehrin; göreve geldik, hepsini tek tek yapıyoruz ”dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları hakkında sosyal medya hesabı X’den bilgilendirme yaptı. Yavaş, “Görülmez diye yıllarca ihmal edilen bir altyapısı vardı bu şehrin; göreve geldik, hepsini tek tek yapıyoruz ”dedi.

‘Ankara’nın altyapısına yaptığımız yatırımlar’ şeklinde sıraladığı ‘eskimiş su boruları, atık su ve yağmur hattı, su deposu ve sondaj kuyusu’ gibi çalışmalar hakkında istatistiksel bilgiler paylaşan Yavaş, başkentte altyapı çalışmalarının kendi döneminin öncesinde sık sık ihmal edildiğini ifade etti.

1-ara.jpg

YENİ İÇME SUYU VE ATIK SU HATTI

“Ankara'ya eskimiş borularla içme suyu veriliyordu” diyen Yavaş, “İhmal edilmişti. Başkentte 5.651 km içme suyu hattı yaptık; sağlıklı ve temiz suyu Ankaralının mutfağına kadar taşıdık. Sel ve taşkınlar Ankara'nın temel sorunlarından olmasına rağmen çalışma yapılmamış, sorun ötelenmişti. Toplam 2.252 km. atık su ve yağmur hattı yaptık, senelerin problemlerini ortadan kaldırmak için çalıştık, göz ardı etmedik” ifadelerinde bulundu.

2-ara.jpg

SU DEPOSU ÇALIŞMALARI

Yeni yapılan su depolarına dikkat çeken Yavaş, “Toplam 312 yeni su deposu açarak vatandaşımızın su sıkıntısını çözüme kavuşturduk; hem üreticiye hem de uzak mahallelere hizmet götürdük. 383 su deposunun bakım ve onarımını yaptık, suya erişim problemini ortadan kaldırdık” diyerek su sıkıntısı yaşayan vatandaşların sorunlarının ortadan kalktığını belirtti.

3-ara.jpg

ÜRETİCİLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMADIK

Özellikle yerli üreticilere yönelik açılan sondaj kuyuları hakkında da bilgilendirme yapan Yavaş, “Göreve geldiğimiz günden bugüne toplamda 298 tane sondaj kuyusu açtık, vatandaşımızın hizmetine sunduk. 298 adet kuyuyu iyileştirdik, üreticimizi yalnız bırakmadık” diyerek başkentli çiftçilere desteklerinin devam edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.