Mamak muhtarlarına düğün uyarısı geldi: Havaya ateş etmeyelim

Mamak muhtarlarına düğün uyarısı geldi: Havaya ateş etmeyelim

Mamak’ta Kaymakam ve jandarmadan köy muhtarlarına düğün uyarısı yapıldı. Yapılan uyarılardan sonra Kıbrısköy Mahallesi Muhtarı İskender Demirkan, “Kurallara uyalım. Düğünlerde havaya ateş etmeyelim düğün günümüz yasımız olmasın” dedi.

Düğün sezonunun açılması ile birlikte düğünlerde havaya ateş edilerek ölüm ve yaralanmaya sebep olan olaylar çoğalmaya başladı. Düğünlerde üzücü olayların önüne geçmek adına Mamak Kaymakamı ve İlçe Jandarma Komutanı Köy Muhtarlarını toplayarak uyarılarda bulundu. Toplantıya katılan Kıbrıs köy Muhtarı İskender Demirkan gazetemize verdiği özel açıklamalarda, “Geçen sene mahallemizde bir çocuğumuz düğünde havaya açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Mahalleliden isteğimiz düğün günümüz yas günümüz olmasın. Başka ocaklar sönmesin en mutlu günümüzde yas tutmayalım. Kuralla riayet edelim” dedi.

KURALLARA UYALIM

Mamak Kıbrısköy Mahallesi Muhtarı İskender Demirkan, “Düğünlerimizde atılan silahlarla ortaya çıkan yaralanma ve ölümlerin önüne geçmek adına Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ve Mamak İlçe Jandarma Komutanı biz muhtarlar ile toplantı düzenledi. Mamak’ın kırsal mahallelerinde geçmişten günümüze gelenek haline gelen düğünlerimizde köylülerin kutlama amaçlı havaya ya da sağa sola açtığı ateşler yaralanmalara ve ölümlere yol açıyordu. Köylerimizdeki kadın ve çocuklarımız düğünlerde yaşanan bu gibi münferit olaylardan korkar hale gelmişti. Mamak Kaymakamı ve İlçe Jandarma Komutanımız bu toplantı da yapılanın yanlış olduğunu anlatarak önlem amaçlı olarak düğünlerimizde silah kullanımını yasakladı. Ayrıca bu konuda düğün sahiplerine köy konaklarında bilgi verilecek köylümüz uyarılacak. Bundan sonra düğünlerimizde silah kullanmayarak kurallara uyalım” ifadelerini kullandı.

icerci.jpg

CUMA HUTBESİYLE DE ANLATILDI

Demirkan, ‘’Mamak Müftülünün çalışmaları ile Cuma hutbesinde Mamak’taki kırsal mahalle camilerinde konu ile alakalı hutbe verilerek vatandaşlarımız bir kez daha uyarılarak bilgilendirildi. Düzenlene toplantıya Mamak’ın kırsal mahallelerinin muhtarları katıldı. Kıbrısköy, Ortaköy, Kızılca köy, Gökçeyurt, Kutludüğün, Yenibayındır, Eskibayındır gibi köy muhtarlarımız katıldı. Yapılan toplantıda düğün yapacak köy sakinlerinin karakola bilgi vermesi ve kurallara riayet edilmesini istedi. Bu uyarılar Kaymakamlık ve Belediyemizin sosyal medyalarında da paylaşılarak köylümüz uyarılacak” şeklinde konuştu.

ara-007.jpg

“BİR YAVRUMUZU YİTİRDİK”

“Geçen sene bu gibi tatsız olaylardan dolayı Kıbrısköy Mahallemizde bir çocuğumuzu kaybettik’’ diyen Demirkan, ‘’Yeni bir canımızın gitmemesi düğünlerimizin yas günü olmaması için Jandarma ve Kaymakamlık tedbirler alarak biz köy muhtarlarını ve köylülerimizi uyardı. Köylülerimiz bir an önce düğünlerimizde havaya ateş açma gibi olayların tamamen kaldırılmasını istiyorlar. Yapılan uyarılara köylümüzde destek veriyor. Biz muhtarlar olarak diyoruz ki en güzel en mutlu günümüzü zehir etmeyelim. Düğünlerde kesinlikle silah atmayalım diyoruz’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.