Mamak Belediyesi Başkanı Köse: İklim, tarım, su ve hayvancılık tüm dünyanın ortak sorunu

Mamak Belediyesi Başkanı Köse: İklim, tarım, su ve hayvancılık tüm dünyanın ortak sorunu

Mamak Belediyesi, kırsal turizmi geliştirmeyi amaçladığı Ekofest'23 etkinliği vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Murat Köse, ‘’Yaşadığımız yüzyılda iklim, tarım su ve hayvancılık tüm dünyanın ortak sorunu olmuştur.’’

Ziyaretçilere, Ekolojik Köy'deki

Ekofest’23 etkinliğine AK Parti Ankara milletvekili Zehranur Aydemir, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Mamak Meclis üyeleri katılım gösterdi.

Ziyaretçilere, Ekolojik Köy'deki meyve ağaçlarından topladıkları mahsulleri satın alma ve çeşitli alanlarda vakit geçirme imkânı sağlandı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, festivalde yaptığı konuşmada ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilirliğin önemini vurgulayarak, Türkiye'nin çevreyi koruma konusunda ileri görüşlü ve ilkesel hareket ettiğinin altını çizdi.

5.jpg

EKOLOJİK DENGENİN ÖNEMİ

Ekolojik yaşamın sürekliliğine değinen Köse, ‘’Her ülkede olduğu gibi ülkemizde de tarım, su kaynakları, doğanın korunması, ormanlar, iklim ve enerji kaynakları ile geri dönüşüm hükümetimiz ve yerel yönetimlerimizin çok daha ciddiye aldığı konular haline geldi. Bu anlamda ekolojik dengenin korunması kadar sürdürülebilirliği de çok önemli. Yaşadığımız yüzyılda iklim, tarım su ve hayvancılık tüm dünyanın ortak sorunu olmuştur. Bu kavramlar bundan sonra sık sık duyacağımız kavramlar olarak hayatımıza girmiş bulunuyor. Dikkat ederseniz Çevre ve Şehircilik bakanlığının adını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirdik. Geleceğin inşaası için bu değişiklik de büyük anlam ifade ediyor. Dünyadaki gelişmelere bakarsak bu konularda krizlerin önlenmesi için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Yerel yönetimlerimiz de bu konuları daha çok ciddiye almaya başladı. Bugünkü gibi çeşitli festivaller ile halkı bilinçlendirmek ve geleceğe yatırım gibi farkındalıklar oluşturulmaya çalışılıyor’’ diyerek ekolojik dengenin önemine vurgu yaptı.

basliksiz-1-004.jpg

ASIL AMAÇ SÜRDÜREBİLİRLİK

Ekolojik dengenin korunması kadar sürdürebilirliği de önemli diyen Köse, ‘’Sürdürebilirlik doğanın bozulmamasına yönelik çalışmaları kapsıyor. Dünya çevre günü gibi özel günlerde biz de iklim, çevre, toprak ve doğa gibi alanlarda devamlılık gösteriyoruz ve birçok etkinlik yapıyoruz. Türkiye’de çevreyi ve ekolojik dengeyi korumak adına alınan tedbirler zaman içerisinde farkındalıkları artırarak devam ediyor. Türkiye yüzyılı kapsamında da daha da farklı olarak bu konularda hassasiyet göstererek Türkiye’nin suyu ve enerjisi ile iklimi yeşili ve doğası daha da korunabilir hale gelecektir inşallah. Biz de Mamak belediyesi olarak yeşil belediyecilik anlayışı ile halkımıza en yakın yönetim görevlisi olan belediyelerimizde çevre sorunlarını çözmenin ve gelecek nesillere yaşanabilir şehirler ve temiz bir çevre bırakabilmenin gayreti içinde yaşıyoruz’’ şeklinde konuştu.

murat-kose.jpg

İNSANLIĞIN ORTAK MESELESİ

AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir de iklim değişikliği ve çevre sorunlarının insanlığın ortak meselesi olduğunu belirterek Türkiye'nin bu yolda hassasiyetle hareket ettiğinin, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek için kararlılıkla çalışıldığının altını çizdi.

Aydemir, Türkiye'nin son 21 yılda doğal kaynakların bilinçli ve verimli kullanılabilmesi amacıyla geri dönüşüm alanında önemli adımlar attığını, çevre dostu projelere öncülük ettiğini ifade etti.
Konuşmasının devamında ise, ‘’Dünya ortak evimiz, iklim değişikliği ve çevre sorunları ise insanlığın ortak meseleleridir. Biz Türkiye olarak bu yolda üzerimize düşen vazifeleri tek tek yerine getiriyoruz. Atıklarımızı çöp değil geri dönüştürülmesi mümkün değerler olarak görüyoruz. İklim krizinin temel sebeplerden biride fütursuzca tükettiğimiz doğal kaynaklarımızdır. Bu konulara yönelik çalışmalarımız gıpta ile bakılacak seviyelere gelmiştir’’ diyerek iklim krizinin ana nedenlerine değindi.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.