MAKKOP’ta ürün yelpazesi genişliyor: Cumhurbaşkanı’nın tercihi revak yoğurdu!

MAKKOP’ta ürün yelpazesi genişliyor: Cumhurbaşkanı’nın tercihi revak yoğurdu!

Mamak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MAKKOP), ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Kooperatifte üretilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tercihi olan ‘Ravak Yoğurdu’ kamu kurumlarının mutfağında da boy gösteriyor.

Kooperatifteki çalışmaları gazetemize anlatan MAKKOP Başkanı Neşe Çayır, “Bakanlıktan tescile edilmiş 2 ürünümüz var. Birisi ekşi mayalı ekmek diğer ürün ise Ravak Yoğurdu. Emine Erdoğan Hanımefendi kooperatifimizi ziyarete geldiğinde yoğurdumuzu çok beğendi. Yine Cumhurbaşkanımız da tadını beğendiği yoğurdumuzu tercih ediyor. Kamu kuruluşlarının mutfaklarına da göndermeye başladık” şeklinde konuştu.

m9.jpg

SİPARİŞLERE YETİŞEMEDİK

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ravak Yoğurdu’ndan övgüyle bahsetmesinin ardından siparişlere yetişemedik” şeklinde konuşan Çayır, “Türk Patent ve Marka Kurumundan (TÜRKPATENT), "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" alan Ravak yoğurdu, Kutludüğünlü hanımlar tarafından geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Yalnızca sütün yağından elde edilerek yapılan ve hiçbir katkı maddesi içermeyen Ravak yoğurdu yüksek besin değeri ile tam bir şifa kaynağı. Eski dilde sütün kaymağı anlamına gelen yoğurdu üretmek ayrı bir meziyet istiyor. 10 litre sütten sadece 1 kilo elde edilebilen bu özel lezzet, nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor. Üreten kadınlar sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanı bu yoğurtla tanıştı” dedi.

m10.jpg

KADIN İSTİHDAMI SAĞLIYORUZ

Mamak Belediyesi ve başkanımız Murat Köse’nin büyük emekleriyle yola çıktıklarını söyleyen Çayır, “MAKKOP, Mamaklı kadınların istihdamına katkı sağlamak ve sosyal anlamda yetkinleşmelerine zemin oluşturmayı hedefledi ve başardı. Mamak’ta kadın iş gücüyle üretilen fakat unutulmaya yüz tutmuş kadim tatların yeniden hatırlanması için çalışmalar yürüten Kooperatifimiz, kısa zamanda ürün çeşitliliğini artırdı. Kooperatifimiz, başkentin anakent ilçelerinden olan Mamak’ın tarım potansiyelinin ortaya çıkması için projeler üretti. Daha önce tarıma açılmamış arazilerde lavanta ve sebze meyve tarlaları oluşturularak, kozmetikten gıdaya geniş bir ürün yelpazesi elde edildi. Mamak, başkentin lavanta merkezi haline geldi. MAKKOP, kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra, her yaştan Mamaklı’nın doğayla iç içe olabileceği eko köylerimizde toprakla buluşmasını sağladı” diyerek cümlelerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.