Madde bağımlıları mesken tuttu

Madde bağımlıları mesken tuttu

Başkent’te turistlerin ziyaret ettiği yerler arasında bulunan , Ulus’taki Roma dönemine ait  Antik Tiyatro madde bağımlıların yuvası haline geldi.

Ankara'nın önemli turizm noktalarından birisi olan Ulus'ta bulunan, Roma dönemine ait Antik Tiyatro ilgisizlikten dolayı harabeye dönmüş durumda. Tarihi tiyatro, alkol kullananlara ve madde bağımlılarına mesken oldu.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

M.S. 1. ile 2. yüzyıl arasında yapıldığı düşünülen Roma dönemine ait Antik Tiyatro'da , Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında 2009 yılında restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin, gül kurusu rengindeki taşlardan yapılma 2 bin yıllık antik Roma tiyatrosunun restorasyonunda beyaz renkli mermerler kullandığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı arkeologları uygulamaya itiraz etti ve restorasyon çalışmaları durdurdu. Antik tiyatronun durumu ise aradan geçen yıllara rağmen belirsizliğini koruyor.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Kaderine terk edilen Antik Tiyatro,  son dönemde alkol kullananların ve madde bağımlıların mekanı haline geldi. Tiyatro ,içki şişeleri ve bölgeye atılmış çöplerle dolu. Vatandaşlar sürekli kullandıkları güzergâh üzerinde madde bağımlılarının olmasından dolayı tedirginlik yaşıyor.

ÜLKEMİZİN TURİZMİNE KAZANDIRSIN

Bölgede bulunan Bentderesi Dolmuş Durakları nedeniyle Antik tiyatronun yanından sürekli geçtiklerini belirten vatandaşlar," Bu manzara Başkente yakışmıyor. İşten çıkıyoruz akşam dolmuşa binmek için buradan geçiyoruz. İstisnasız her akşam burada madde bağımlıları bulunuyor. Çevreyi rahatsız ediyorlar. Alkol ve kullandıkları maddenin etkisiyle insanlara bağırıyorlar. Birde tabi böylesine tarihi bir yapı üzerinde yapmaları çok üzücü. Bu bölgeden öğrenciler, bayanlar sıklıkla geçiyor.

Belli bir saatten sonra hiçbir vatandaş buradan geçmek istemiyor. Burada yıllardır süren bir belirsizlik var. Alınan herhangi bir güvenlik önlemi yok. Ulus Ankara'nın en önemli noktalarından biridir. Sonuçta eski Ankara'yı Ulus'ta bulabilirsiniz. Turistlerde burayı ziyaret ediyor. Ülkemiz adına böyle bir görüntü hoş bir durum değil. Yetkililerden ricamız burayı madde bağımlılarından temizlesinler ve tarihi tiyatroyu yeniden ülkemizin turizmine kazandırsınlar. Yok olmasına izin vermesinler" diye konuştu.   

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.