Kullanıcılar orijinal şarj cihazı almak zorunda

Kullanıcılar orijinal şarj cihazı almak zorunda

Apple kullanıcıları hakiki şarj cihazı almak zorunda kalacak. Apple'ın iPhone 15 Şarj cihazlarına ayrımcılık yapacağı dair duyumlar gündem oldu. Kullanıcılar bundan sonra orijinal şarj cihazı almaya mecbur kalınacak.

Dünya teknoloji devi Apple'ın orijinal ve made for iPhone programı kapsamında üretilen şarj cihazlarına pozitif ayrımcılık yapacağına dair duyumlar gündemde dikkat çekti. Söylemlentiler doğru çıkarsa iPhone 15 serisi sonrası orijinal ve MFi şarj cihazlarından büyük kazanç sağlayacak.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, yaklaşmakta olan iPhone 15 ailesi ile ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Analist Kuo'nun açıklamasına göre Apple, made for iPhone (MFi) sertifikasına sahip olan şarj cihazlarına pozitif ayrımcılık gelecek.

Açıklamaya göre iPhone 15 satın alan kullanıcılar, MFi programı kapsamında üretilmiş olan bir şarj aleti satın alması durumunda, telefonunun daha hızlı şarj edilme teknolojisinden yararlanabilecek. Üçüncü taraf şarj aletlerindeki şarj hızı ise nispeten düşük olacak. Kuo, bu durumun Apple'ın orijinal ve MFi programında üretilmiş olan şarj aletlerine olan talebi artıracağını belirtiliyor.

1403ecc32621f704466a3e12ada2db342b4e4077.jpeg

YÜZDE 40 KADAR ARTACAK

Apple analistinin açıklamasına göre 2023 yılı, Apple'ın yüksek miktarda şarj aleti satacağı bir yıl olarak tarihe yerini alacak. Kuo, satışların yüzde 30 ila yüzde 40 arasında artacağını, yaklaşık 240 milyon adede kadar ulaşabileceğini belirtiyor. Sürdürülebilirlik adı altında kutudan şarj aletini çıkaran şirket, parayla şarj aleti satışlarında patlamaya neden olarak kendi ile çelişmiş ancak sonuçta ciddi miktarda kar edeceği tahmin ediliyor.

Gerçekleşen bu söylemlere benzer başka iddialar da mevcut. Apple'ın MFi kapsamında üretilen USB Type-C kablolarda da çifte standart uygulayacağı tahmin ediliyor. İddialara göre orijinal veya MFi kablo kullanan tüketici, iPhone 15'in desteklediği maksimum hızlı şarj desteğinden yararlanabilecek. Veri hızı da bu kablolarda daha yüksek olacağı açıklandı.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.