Kripto’yla telefonlar şarj edilecek

Kripto’yla telefonlar şarj edilecek

Dünyaca ünlü fast food zinciri Burger King şubelerinde kripto para ile telefonlar şarj edilebileceğini açıkladı. Paris’teki şubelere, kripto para ile ödeme kabul eden şarj cihazı kiralama üniteleri yerleştirildi.

Küresel yiyecek zinciri Burger King, kripto ödeme yöntemlerine yönelik bir girişim gerçekleştirdi. Fransa’daki Burger King restoranlarına Alchemy Pay ve Binance Pay ile ödeme kabul eden, Instpower isimli taşınabilir şarj cihazı makinelerini yerleştirdi.
Burger King’in kripto para ile ödeme kabul etme adımı, kripto para dünyasında yoğun ilgi gördü. 14.000 den fazla yerde şarj hizmetleri sunan Instpower, Burger King’in Paris restoranlarında böyle bir sistem sunmasıyla kendi sektöründe adını bir kez daha kanıtladı.
Alchemy Pay‘den yapılan açıklamada kullanıcılar, akıllı telefon, laptop, tablet gibi taşınabilir cihazlarını kripto ile ödeme yaparak şarj edebilecek.

kripto ile şarj etmek

Singapur merkezli ödeme ağ geçidi Alchemy Pay, ülkedeki kripto kullanıcılarına düşük maliyetli havaleler sunmak için Endonezya’da yerel bir fintech ile ortaklık şeklinde başlamıştı. Alchemy Pay, kripto para ödemeleri için ilk hibrit satıcı ödeme kabul sistemini 2021 yılında kurulmuştu. Alchemy Pay, ödeme yöntemini kolaylaştırmak için Binance Pay ile ortaklık başladı.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.