Kolaçan, Ankara'nın olumsuz algısına tepkili: "Ankara pavyon şehri değildir"

Kolaçan, Ankara'nın olumsuz algısına tepkili: "Ankara pavyon şehri değildir"

“Kolaçan” lakabıyla tanınan ünlü sosyal medya fenomeni Mevlüt Sağlam, Ankara’nın “pavyon şehri” olarak anılmasına tepki göstererek, “Tarihi ve kültürel değerleri zengin şehrimizdeki bu olumsuz algıyı hep birlikte kırmalıyız” dedi.   

Sosyal medyada “Kolaçan” lakabıyla tanınan Ankaralı ünlü Youtuber ve motosiklet kullanıcı Mevlüt Sağlam, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.  Baba mesleği olan moto kuryeliği yaklaşık 16 yıldır sürdürdüğünü anlatan Sağlam, moto kuryelerin sorunlarını daha geniş kitlelere aktarmak için 2007 yılında ilk Youtube’a adım attığını kaydetti. 

ANKARA’YI KOLAÇAN EDİYOR
Sağlam, yıllarca edindiği tecrübeleri ve trafikte yaptığı yüz binlerce kilometre yol anılarını sosyal medya kanalında paylaşarak motosiklet severlere yol göstermeye çalıştığını belirtti. Sosyal medyada kısa zamanda büyük ilgi gördüğünü anlatan Sağlam, yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce kişi tarafından takip edildiği bilgisini verdi. Zamanla sosyal medya kanalının konseptini genişlettiğini ifade eden Sağlam,  trafikte karşılaştığı anlık olayları, tarihi ve kültürel gezi notlarını, motosiklet bakım onarımı ve ekipman incelemelerinin yanı sıra pek çok konuda videolar hazırlayarak geniş kitlelere ulaşmaya çalıştığını söyledi. 

kolacan3.jpg

MOTOSİKLET ÜZERİNDE 1 MİLYON KM’YE YAKLAŞTI
Ankara cadde ve sokaklarında motosiklet üzerinde şimdiye kadar 750 bin kilometreyi aşkın yol yaptığı bilgisini veren Sağlam, “Hem Ankara’yı tanıtmaya hem de motosiklet kullanımını ve kullanıcısını artırmaya çalışıyorum” dedi.  Sosyal medya fenomeni Sağlam, bir yandan da baba mesleği olan kuryeliğe de devam ettiğini kaydetti. 

“ANKARA’YA GELECEĞİZ AMA NEREYİ GEZECEĞİZ?”
Ankara’daki tarihi ve turistik yerlerin tanıtımına ayrı bir önem verdiğini anlatan Sağlam, “Sosyal medya kanallarımı yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce kişi izliyor. Ben Ankara’da pek çok tarihi ve turistik yeri geziyorum, gezdiğim yerlerin videolarını da hazırlıyorum. Tarihi ve turistik yerleri anlattıkça insanlarda merak uyanıyor. Şehir dışındaki binlerce öğrenci mesaj atıyor, ‘ağabey biz Ankara’ya geleceğiz ama nereyi gezeceğiz. Bir Anıtkabir’i biliyoruz, başka bir şeyi bilmiyoruz’ diyorlar. Tarihi ve turistik yerleri paylaşınca insanlar bana mesaj atıp ‘Ankara’da böyle yerler de mi varmış, gelelim, gezelim’ demeye başlıyor” dedi. 

TANITIMA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORLAR 
Sağlam, sosyal medya fenomenleri olarak Ankara’nın tanıtımına katkı sağlamaya hazır olduklarını belirtip Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yerel yönetimlere şu çağrıyı yaptı: “Ankara’da sosyal medyaya benim gibi içerik üretenlere ciddi anlamda destek olunması lazım. Artık insanlar sosyal medyada. Bize en azından gezmek ve tanıtmak istediğimiz yerlere girişte kolaylık sağlayabilirler, uzak noktalara gittiğimizde masraflarımızı karşılayabilirler. Biz Ankara’nın tanıtımına daha fazla katkı vermek isteriz. Yüz binlerce takipçisi olan bizleri görmemezlikten gelmesinler.”  

ANKARA DIŞARIDA PAVYON ŞEHRİ SANILIYOR!
Ankara’yla ilgili en büyük olumsuz algıya dikkat çeken Sağlam, “Dışarıda insanlar Ankara’yı pavyon şehri sanıyor! Sanki hepimizin toplanıp pavyona gittiğimizi düşünenler var. Bu çok olumsuz bir algı. Bu algıyı kırmak lazım. Ankara’da tiyatroya bilet bulamazsınız, şehrimizin çok zengin bir tarihi ve kültürü var; ama bunu bilmiyoruz ve maalesef tanıtamıyoruz. Olumsuz şeylerle anılmasını hep birlikte engellemeliyiz. Ankara gerçekten güzel şehir. Bu kadim kentin yanlış tanıtılmasını istemem” diye konuştu. 

ANKARA VE İSTANBUL’U KIYASLAMAK YANLIŞ
Yıllardır Ankara’yı motoruyla birlikte ‘kolaçan’ ettiğini kaydeden Sağlam Ankara sevgisinin insanlarda farklı bir anlam barındırdığını ifade ederek şunları söyledi: “İnsanlar, ‘Ankara’yı sevmiyoruz’ diyorlar; ancak bu kentten gittikten sonra da Ankara’yı özlüyorlar. Ankara’daki dostluğu başka bir şehirde bulamıyorlar. Ankara’da üniversite okuyan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu Ankara’da kalıyor; gidenlerin de Ankara burnunda tütüyor. Ankara’da dostluk başka. Ankara- İstanbul kıyaslaması çok yanlış bana göre. Tamam İstanbul, çok güzel bir şehir ancak Ankara’dan sonra en güzel şehir. İstanbul’da deniz var da her gün insanlar sanki denize giriyor!” 

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.