Kış düğünü yapmayı planlayanlara kötü haber: Fiyatlar can yakacak

Kış düğünü yapmayı planlayanlara kötü haber: Fiyatlar can yakacak

Kışın fiyatların düşeceğini düşünerek düğünü bu aylara erteleyenlere kötü haber. Düğün sezonu bitti ama salon fiyatları düşmedi. Kınaevi işletmecisi Selahattin Cemal, “Kış aylarında fiyatların düşeceği düşünülüyor. Fakat durum düşünülenin tam aksi” dedi.

Evlilik maliyetleri yıldan yıla artmaya devam ediyor. Özellikle salon, kına evi fiyatları aldı başını gidiyor. Kışın fiyatların düşeceğini düşünerek düğününü bu aylara erteleyenlere kötü haber geldi. Düğün sezonu bitti ama salon fiyatları düşmedi. Aksine yılbaşından sonra artış bekleniyor.

2-005.jpg

Dünya evine girecek çiftlerin olmazsa olmazı kına gecelerinde kullanılacak malzemelerin fiyatları sezon geçmesine rağmen düşmedi. Kınaevi işletme sahibi Selahattin Cemal, “Kış aylarının gelmesiyle fiyatların düşeceği düşünülüyor. Fakat durum düşünülenin tam aksi. Fiyatlarda herhangi bir düşüş olmadığı gibi yükselme yaşanıyor” dedi.

3-002.jpg

“YILBAŞINDAN SONRA ARTIŞ BEKLİYORUZ”

Kış aylarında vatandaşların fiyatların düşeceğini ancak durumun bu şekilde olmadığını vurgulayan Çeşme Kınaevi İşletme Sahibi Selahattin Cemal, “Kış sezonunda şu anda işlerimiz biraz durgun. Bizim işimiz sezonluk olduğu için yaz aylarında Ağustos karıncası gibiyiz. Sezonda işlerimiz güzel. Fakat Kasım ayından Şubat ayına kadar durgun geçiyor. Düğün sezonları da olmadığı için. Kış aylarının gelmesiyle fiyatların düşeceği düşünülüyor. Fakat durum düşünülenin tam aksi. Fiyatlarda herhangi bir düşüş olmadığı gibi yükselme yaşanıyor. Yılbaşından sonra fiyatlarda yüzde 30 ila yüzde 40 arasında bir artış bekliyoruz” şeklinde konuştu.

4.jpg

YAZ, KIŞ AYNI FİYAT

Kına malzemelerinde fiyatların yazın ve kışın aynı olduğunun altını çizerek sözlerine devam eden Cemal, “Düğün salonları, yazın daha fazla rağbet olduğu için fiyatlar daha yüksek oluyor. Kış aylarında ise bu durumda müşteriyi boş göndermemek adına ve kendi boş salonlarını da değerlendirebilmek için uygun fiyatlandırmalar yapıyorlar. Fakat bu durum kına alışverişinde pekte o şekilde ilerlemiyor. Bizde bir ürünün fiyatı yazın ne kadar ise kışın da aynı fiyata satışa sunulur. Fiyatlarda pek oynamalar yaşanmaz. Sadece yaz ayında düğün sezonu olması sebebiyle daha fazla satış yapıyoruz. Yeni mal geldiği sürece de yaşanan artışlardan dolayı sıkıntı yaşadığımız için fiyatlarda ister istemez oynama oluyor. Biz bunları müşterilerimize sene sonundan yansıtmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

5.jpg

ORTALAMA MALİYETİ BİN 500 TL

Kına yapacak bir çiftin ortalama maliyeti hakkında bilgi veren Cemal, “Bugün evlenecek bir çift alınması gereken bütün malzemeleri aldığı takdirde ortalama maliyeti bin 500 TL tutar. Tabi bu ihtiyaç durumuna veya seçtiği ürünün kalitesine göre de değişiklik gösterebilir. Örnek vermek gerekirse 100 TL’ye duvakta var, 3 bin TL’ye duvakta var. Çiftlerin istek ve arzularına göre liste uzar gider. Tabi liste uzadıkça fiyatlandırmada ona göre olacaktır” diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.