Kırıkkale'den Türkiye'ye külliye daveti

Kırıkkale'den Türkiye'ye külliye daveti

Hz. Muhammed’in hayatının farklı şekillerde gösterildiği Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi, 22 Ekim 2023 tarihinde açılmıştı. Külliyenin Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, vatandaşları Kırıkkale’deki İslami Değerler Külliyesi’ne davet etti.

Uzun zamandır inşaatı devam eden külliye, 22 Ekim 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da aralarında bulunduğu katılımcılarla büyük bir heyecanla açılmıştı. Görsel ve dijital Siyer-i Nebi ve Mushafı Şerif Müzesinde içerik olarak, Mekke’yi Mükerrem’e ve Kabe’yi Muazzama tarihi anlatılıyor.

akyon-2.jpg

Dünyanın pek çok ülkesinde basılan Kur’an-ı Kerim’ler de yer aldığı müzede aynı zamanda mukaddes emanetler bulunuyor. Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, tüm Türkiye’nin Kırıkkale’deki bu müzeyi ziyaret etmesi gerektiğini belirterek “Mekke’nin fethinin yaşandığı bu günlerde Fethi Mubini anlamamız için tüm vatandaşlarımızı Mekke’nin fethi maketini incelemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

TAMAMI HAYIRSEVERLERİN YARDIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

‘İslami Değerler Külliyesi’ adı verilen yapıt, 2015 yılında temeli atılırken, devam eden süreçte 8 yıla yakın bir süre inşaat süreci geçirdi. Tamamı hayırseverlerin katkıları ile yapılan çalışmalar sonucunda ortaya ‘İslami Değerler Külliyesi’ çıktı.

akyon-1.jpg

Külliye içinde Hz. Muhammed’e ait Sakal-i Şerif'ler, saçından bir parça, Kâbe örtülerinden parçalar, Mescid-i Nebevi’den örtü ve Ravza-i Mutahhara’dan alınan seccade gibi parçalar bulunuyor. Ayrıca biri 350 yıllık olmak üzere dünyanın dört bir tarafından toplanmış eski ve yeni Kuranların sergilendiği bir müze de var.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.