Kelime Müzesi nerede, ücretli mi, nasıl gidilir, ziyaret saatleri neler?

Kelime Müzesi nerede, ücretli mi, nasıl gidilir, ziyaret saatleri neler?

Ankara’da açılan ‘Kelime Müzesi’ vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yazar Şermin Yaşar tarafından açılan ‘Kelime Müzesi’ne insanlar yoğun ilgi gösteriyor. Peki, Kelime Müzesi nerede, ücretli mi, nasıl gidilir, ziyaret saatleri neler?

Ankara’da Türkçe kelimelerin anlamını insanlara öğretmek amacıyla kurulan Kelime Müzesi, 1982 doğumlu yazar Şermin Yaşar tarafından açıldı. İnsanlar Kelime Müzesi’ne yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar ‘Kelime Müzesi’ne nasıl gidileceğini ve ücretli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Kelime Müzesi nerede, ücretli mi, nasıl gidilir, ziyaret saatleri neler? İşte detaylar:

KELİME MÜZESİ NEREDE?

26 Eylül 2022 tarihinde açılan Kelime Müzesi Ankara ilinin Altındağ ilçesinde bulunuyor. Kelime Müzesi, Ankara Kalesi’ne çok yakın bir konumda bulunmasıyla, vatandaşların sıkça uğrayabileceği merkez bir konumda yer alıyor. Aynı zamanda Kelime Müzesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi’nin de tam karşı konumunda bulunmakta. Adres bilgisi ise Kale Mahallesi Gözcü Sokak. No :11 Altındağ/Ankara olarak geçiyor. Yazar Şermin Yaşar’ın açtığı Kelime Müzesi her geçen gün vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Gün geçtikçe adından söz ettiren Kelime Müzesi, daha fazla insanı kendine çekmeyi başarıyor.

1-002.jpg

KELİME MÜZESİ ÜCRETLİ Mİ?

Yazar Sermin Yaşar’ın ‘Türk diline vefa borcu’ olarak açtığı Kelime Müzesi’nin girişinde “Hoş Geldiniz”, “ Ne İyi Ettiniz de Geldiniz”, “Sefalar Getirdiniz” gibi cümleler bulunuyor. Ziyaretçilerin hoş cümlelerle karşılayan Kelime Müzesi’ne tam bilet 40 TL, öğrenci bileti 20 TL, 9 yaş altı ve engelli vatandaşlar için ücretsiz olarak giriş sağlanıyor. Kelime Müzesi’nde günümüzde kullanılan kelimelerin Türk Dil Kurumuna göre yazılışları ve anlamları yer alıyor.

5-001.jpg

KELİME MÜZESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Kelime Müzesi Ankara Altındağ’da bulunuyor. Ankara Kalesine yakın ve Anadolu Medeniyetler Müzesi’nin hemen karşısında bulunması sebebiyle vatandaşlar kolay ulaşım sağlıyor. Kale Mahallesi Gözcü Sokak. No :11 Altındağ/Ankara adresinde bulunan Kelime Müzesi’ne birçok ulaşım şekli bulunuyor.

Kelime Müzesi'ne Otobüs ile gitmek isteyen vatandaşların Kelime Müzesi’ne en yakın yer olan Anafartalar Caddesinden geçen 357, 361, 377, 375 hat numaralı otobüslere binip Anafartalar Caddesi’nden indikten sonra Ankara Kalesi’ne yürümeleri yeterli oluyor.

Kelime Müzesi'ne Dolmuş ile ulaşım sağlamak isteyen vatandaşlar ise Mamak-Ulus arasından geçen dolmuşlara binip, Anafartalar Caddesi’nde inmeleri gerekiyor.
Metro ile ulaşım sağlamak isteyen vatandaşlar, Ulus istikametindeki metrolara binip Ulus’ta indikten sonra, Ankara Kalesi’ne doğru yürümeleriyle Kelime Müzesi’ne ulaşabiliyor.

9.jpg

KELİME MÜZESİ ZİYARET SAATLERİ NELER?

Açılışından bu yana insanlar tarafından yoğun ilgi gören Kelime Müzesi, saat 10.00 ile 17.00 arasında hizmet veriyor. Aynı zamanda Kelime Müzesi pazartesi günleri dışında her gün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık oluyor. Kelime Müzesi’nin en alt katında kökler, giriş katında kelimeler, en üst katta da cümleler ile ilgili sergi alanları bulunuyor. Gerek merkez konumu, gerek çalışma saatleriyle insanların yoğun ilgi duymasını sağlayan Kelime Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Salih Çifci / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum