Kelebek Su Parkı'nın “Tavşan Adası” göz dolduruyor
Etimesgut'taki Kelebek Su Parkı'nın havuzundaki süs adası, vatandaşlar ve belediye görevlilerinin gayretleri sonucu Tavşan Adası’na dönüşmüş durumda. Ada'da bugün 100'e yakın tavşan var ve güvenlik onlar için çöplerden marul topluyor.
Etimesgut’un gözde sosyal donatılarından Kelebek Su Parkı Tavşan Adası’yla da dikkat çekmeye başladı.
Ahi Mesut Mahallesi’nde bulunun Kelebek Su Parkı’nın içindeki süs havuzunda bir adacık da yer alıyordu. Bu “ada” parkın güvenlik görevlilerinin gayretleriyle Tavşan Adası’na dönüştürülmüş durumda. Kelebek Su Parkı’nın Tavşan Adası’nda bugün 100’e yakın tavşan bulunuyor.
Ahi Mesut Mahallesi’nde 2014’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kelebek Su Parkı, büyük süs havuzu ve içindeki yeşil adacıklarla göz dolduruyordu.
Özellikle yaz aylarında mahallelinin gözde mekanlarından biri olan Kelebek Su Parkı, son aylarda tavşanlarıyla da ün yapmaya başladı.
GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN ESERİ
Bugün parktaki havuzun bir “ada”sı Tavşan Adası’na dönüşmüş durumda. Görenler Tavşan Adası’nın belediye tarafından özel olarak yapıldığını düşünüyor. Ancak gerçek çok başka. Tavşan Adası tamamen parkın güvenlik görevlilerinin eseri.
HIRSIZLIK ŞOKU YILDIRMADI
Tavşan Adası’nın hikayesini parkın güvenlik görevlileri gazetemize anlattı. Park 2014’te açıldığında burası süs adası olarak düşünülmüştü. Geçtiğimiz yıl “ada”ya vatandaşlar tarafından birkaç tavşan bırakıldı. Tavşanlar kısa sürede çoğaldı. Tavşanların bakımını üstlenen güvenlik görevlileri, hırsızlık şoku ile yıkıldı! Sayıları 15’i bulan tavşanlar bir gece çalınmıştı.
Büyükşehir’in güvenlik şirketi ANFA personeli olan belediye görevlileri, hırsızlık karşısında yılmayarak, adaya yeni tavşanlar bıraktı. Ada içine tavşanlar için kulübeler kondu. Adanın bir köşesine de “Tavşan Adası” levhası asıldı. Tavşanlar 1 yıl içinde hızla çoğaldı ve bugün Tavşan Adası’nda ki tavşan sayısı 100’e yaklaştı. Böylelikle Kelebek Su Parkı tavşanlarıyla da dikkat çekmeye başladı.
GÖREN BİR DAHA BAKIYOR
Tavşanları gören vatandaşlar durup bir daha bakıyor, onları seyretmeye doyamıyor. Özellikle çocuklar, tavşanlara yaklaşmak, onlarla oynamak için can atıyor. Ancak adaya girmek tehlikeli ve yasak. Çünkü havuza düşebilirler. Tavşanlara sadece güvenlik görevlilerinin izni ve refakatiyle yaklaşabiliyorlar.
BESLENMELERİ İÇİN ÇÖP KARIŞTIRIYORUZ
Görüştüğümüz güvenlik görevlileri, en büyük sıkıntıyı tavşanları beslemede çektiklerini söylüyorlar. “Bizim kendi gayretimizle tavşanlar çoğaldılar, ada Tavşan Adası oldu” diyen güvenlik görevlileri, tavşanlar için çöplerden yiyecek topladıklarını anlattılar. Güvenlik görevlileri “Sayıları sürekli artıyor. Haliyle yiyecek ihtiyacı da… Tavşanların beslenmeleri için çevre binaların çöplerini karıştırıyoruz, marul falan topluyoruz. Sağolsun vatandaşlar da yardımcı oluyor. Bu şekilde besleyip gidiyoruz şimdilik” diyor.
Hakan ŞAHİN/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.