Kargolarda tam kapanma yoğunluğu

Kargolarda tam kapanma yoğunluğu

Tam kapanma döneminde online alışverişin artması nedeniyle kargo firmalarındaki yoğunluk da arttı; kargo tesliminde aksamaların ve gecikmelerin yaşandığı hatta, ‘gelin kargonuzu şubeden alın’ denildiği öğrenildi. 

Tam kapanma döneminde online alışverişe yönelen insanları sayısı katlanarak arttı. Kısıtlamadan muaf olan kargo firmaları, ürünleri tüketiciye ulaştırmak için bugünlerde yoğun mesai harcıyor. Oluşan yoğunluk sebebiyle kargo firmalarında aksamalar ve gecikmeler yaşanmaya başladı. Bazı kargo firmaları yoğunluktan dolayı, bazı dağıtım noktalarına kargoyu ulaştıramayacağını belirterek, teslim edilmesi gereken paketlerin sokağa çıkma yasağına rağmen şubelerden gelip alınmasını istiyor ya da kargoları geç teslim ediyor. Son günlerde kargo firmalarıyla ilgili şikâyetlerin yazıldığı internet siteleri üzerinden yapılan yorumların birkaçı şöyle: 

KARGO TESLİMLERİ GECİKMEYE BAŞLADI
 “04.05.2021 tarihinde oluşturulan adresten teslim talebini 4 (dört) gündür gerçekleştiremeyen kargo firması, tabii ki her 4 (dört) günde de sabahları ilk iş bu arkadaşları arayıp 'bilgi' almak oldu işimiz. Covid döneminde en çok kullandığımız hizmetlerden biri oldu ama böyle firmalar maalesef hayattan soğuttu.”

“ADRESTE BULUNAMADI” BAHANESİ İLE TESLİM EDİLMİYOR
“Açık şekilde adres yazılı olduğu halde, ‘adreste kişi kayıtlı bulunamamıştır’ diyerek kargom teslim edilmemiştir. Çalışanlarınızın işlerini daha özveriyle yapmaları için bence bu konuda kapsamlı bir eğitim almaları gerekmektedir. Hali hazırda bugün üşenip yapmadıkları yapmak istemedikleri bir teslimat karşıdaki kişi için belki de çok önemli bir şey olmuş olabilir. Lütfen hepimiz bize verilen vazife ve görevleri ahlakına uygun yerine getirelim.”

“ŞUBEDEN TESİM ALINACAKTIR”
“MNG Kargo Edirne Kırkpınar şubesi Trendyol'dan gönderilen 3501*****880 takip numaralı gönderimi 18.01’de dağıtıma çıkmış olarak gösterip 18 32’de teslim edilemedi ‘şubeden teslim alınacaktır’ ibaresi girmiştir. Müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede ürünün şubeden alınacağı şikâyet kaydı bile oluşturulamayacağı bilgisi verilmiştir. Sokağa çıkma yasağı kapsamında kamu hizmeti niteliğinde zor şartlarda görev yapan kargocu arkadaşların vatandaşları doğru olmayan beyanlarla suça teşvik etmeleri hem yasal bir suçtur hem de MNG Kargo gibi köklü bir kuruma yakışmamaktadır. Şikâyetlerini yasal yollardan ileteceğimi de beyan ederim.”

“SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA ŞUBEDEN GELİN ALIN DİYORLAR”
“4473******68 takip numaralı MNG Kargo'ya verilen kargom tarafıma hiçbir şekilde teslim edilmiyor. Dağıtıma çıkmış görünse de yok gelmiyor. Sadece benim yaşadığım bir sorun değil komşular ve bu bölge de yaşayan kimsenin kargosunu teslim etmiyorlar. Şimdi kapanma var 10 gün daha şubeden alma şansımız yok. Ürünler her zaman geri gidiyor sokağa çıkma yasağı olduğunda. Gidin şubeden alın diyorlar sokağa çıkma yasağı varken zaten imkansız. Eve ® getirmesin 15-20 dakikalık uzaklıkta da olsa yürüme mesafesinde gelsin alayım yok onu da yapmıyorlar. Yürüyerek şubeye gitmemiz imkansız. Sanayi de şube gitmeye kalksam 1 saat ve polisler izin vermiyor.” 

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.