Karakurt Viyadüğü nerede, yüksekliği ne kadar? İşte kazanın olduğu viyadüğün bilgileri

Karakurt Viyadüğü nerede, yüksekliği ne kadar? İşte kazanın olduğu viyadüğün bilgileri

Karsın Sarıkamış ilçesindeki yolcu otobüsü kazasının ardından insanlar Karakurt Viyadüğü hakkında bilgiler edinmek istiyor. Peki, Karakurt Viyadüğü nerede? Karakurt Viyadüğü ne zaman açıldı? Karakurt viyadüğünün yüksekliği ne kadar? İşte detaylar…

Kars-Erzurum arası yolculuk süresini 46 dakikadan 25 dakikaya indiren Karakurt-Horasan Yolu’nun Taşlı Güney-2 Viyadügü ve bağlantı yolları geçtiğimiz yıl kasım ayında hizmete açıldı. Dönemin Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Adil Karaismailoğlu, hayırlı haberi sosyal medya hesabından duyurmuştu. Bakan Karaismailoğlu, “Eser ve hizmet söylenimiz devam ediyor” ifadelerine yer vermişti. Peki, Karakurt Viyadüğü nerede? Karakurt Viyadüğü ne zaman açıldı? Karakurt viyadüğünün yüksekliği ne kadar? Tüm detaylar haberimizde:

tasli-guney-2.jpg

KARAKURT VİYADÜĞÜ NEREDE?

Erzurum ile Kars illeri arasındaki ulaşım süresini kısaltan Karakurt viyadüğü, Erzurum-Kars arasında Karakurt mevkiinde bulunuyor. Karakurt-Horasan istikametindeki Taşlı Güney-2 viyadüğü, geçen yıl kasımda yani 7 Kasım 2022 yılında trafiğe açıldı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Kars-Erzurum arasında Karakurt-Horasan Yolu’nun Taşlı Güney-2 Viyadüğü ve bağlantı yollarını hizmete açtık. Hayırlı olsun. Eser ve hizmet şölenimiz devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

tasli-guney-3.jpg

KARAKURT VİYADÜĞÜNÜN YÜKSEKLİĞİ NE KADAR?

Kars-Erzurum arasında yapımı tamamlanan Karakurt-Horasan Yolu’nun Taşlı Güney-2 Viyadüğü, 7 Kasım 2022'de tamamlanarak trafiğe açılmıştı. Viyadük, söz konusu kazanın ardından merak edilmeye başlanırken, en merak edilen konu ise viyadüğün ne kadar yükseklikte olduğu oldu. Karakurt viyadüğü yani Taşlı Güney-2 viyadüğü yerden 120 metre yükseklikte yer alıyor. Viyadüğün uzunluğu ise tam 574 metre uzunluğunda.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.