İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı basınla bir araya geldi

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı basınla bir araya geldi

İyi Parti’nin son il kongresinde Ankara İl Başkanlığı'na seçilen Faruk Köylüoğlu, bir grup gazeteciyle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İyi Parti Ankara İl Başkanlığı, Ankara Ulusal ve Yerel basınıyla bir araya gelerek deprem sonrası ve seçim öncesi yapılan çalışmalar ve genel değerlendirme hakkında bilgi verdi. İyi Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, Millet ittifakının birlikteliğinin sandık güvenliğinde olacağını belirtti.

ic1.jpg

“7 TIRI HEMEN DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİK“

İyi Parti Ankara İl Başkanlığı bünyesinde Ankaralı gazetecilerle bir araya gelinirken toplantıda konuşan Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, deprem sonrası yapılan faaliyetleri söyledi. Köylüoğlu, “29 Ocak’ta Ankara İl Başkanı oldum. 6 Şubat’ta yerime oturmadan bir deprem felaketi yaşadık. Sayın Genel Başkanımız 99 Kocaeli depremini bizzat yaşadığı için bizi çok güzel yönlendirerek harekete geçirdi. 7 tırı hemen deprem bölgesine gönderdik. AFAD 60. saatte alana ulaştı, biz 30. saatte ordaydık. İlk hafta 48 tır çıkardık. Genel Başkanımız Meral Akşener, 72 saati bekledi arama kurtarma çalışmalarını engellememek adına, sonradan beraber gittik” dedi.

ic2.jpg

“ASRIN BECERİKSİZLİĞİNİ GÖRDÜK”

İyi Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, “Deprem felaketinde Asrın beceriksizliğini gördük, yardım kuruluşlarının yetersiz kalmasını ve çadır sattığını gördük. Neden siyasete girdiğimizi bu nedenler açık seçik gösteriyor. Ankara il yönetimini donanımlı arkadaşlarımızdan oluşturduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok güzel faaliyetleri var. İttifak belediyelerimizin faydalarını halkımızda gördü. Kahramanmaraş'ta görevlendirildik ve eşgüdümlü çalışıyoruz büyükşehirle.

Çocukları sinemaya götürdük. Hiç sinemaya gitmemiş çocuklarımızın sevinci bizi çok duygulandırdı. Yardımlarınızı devam ettiriyoruz ama sürdürülebilir olmalı, bu devletin işi. Depremle ilgili çalıştay yapıyoruz. Konularında uzman kadrolar var ve bilimsel bir çalışma yapılıyor. Bütün bunları yapabilmek için liyakatli kadrolara ve bütçeye ihtiyaç var. Çözümü 14 Mayıs'ta gerçekleşecek” diye konuştu.

ic3.jpg

MİLLET İTTİFAKI AÇIKLAMASI

Köylüoğlu, Millet İttifakı ile ilgili olarak, "Seçime ayrı listelerle gireceğiz. İttifak üyeleriyle de ilişkilerimiz sandık bazında olacaktır. Parti olarak kendimiz seçim kampanyası çalışmalarına başladık. Teşkilatlarımızla programlarımızı yaptık. Henüz diğer partilerin örgütleriyle bir iş birliğimiz yok. Seçim koordinasyon merkezinde saha çalışmasına çıkacağız. Millet İttifakı olarak diğer partilerin örgütleri ile seçim iş birliği konusunda bir birlikteliğimiz olmayacak diye düşünüyorum. Birliktelik sandık güvenliği konusunda olacak” açıklamasını yaptı.

ic-4.jpg

“GENEL BAŞKAN, İKİNCİ SIRADA KONTENJAN KULLANACAK

Milletvekili adaylarının belirlenme süreci ile ilgili de konuşan Köylüoğlu, bazı büyükşehirlerde online temayül üye yoklaması yapılacağını belirtti. Köylüoğlu, "Dijital demokrasinin başlangıcı diyebiliriz. Bazılarında sandık koyulacak, bazılarında anket çalışması yapılacak, bazılarında birlikte ittifak yapılacak. Temayül yoklaması iyi tabii ki ama partilerde bazı kişiler var ki, o kişiler halk tarafından tanınmaz ama çok ciddi çalışmaları olur arka planda. Onlarla ilgili genel başkanımız kontenjan kullanacak. Bana son söylediği ikinci sıraları kontenjan kullanacağı üzereydi. Söylediklerim kesin olmamakla birlikte temayül yoklaması Ankara’da olacak. Muhtemelen ikinci sıralarda Genel Başkan kontenjan kullanacak. Ama Ankara’da biz çok ciddi bir çıkış yakalayacağız” dedi.

"MANSUR BEY, 'İYİ PARTİ ANKARA’DA BİRİNCİ PARTİ OLUR' DEDİ"

Köylüoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak seçim kampanyasında yer alacak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile işbirliği olacak mı sorusuna ise, “Bizim Mansur Bey’le dostluğumuz söz konusu o ayrı, hemşehrimiz. Kazandığı belediye başkanlığı sürecinde de partimizin çok ciddi hizmetleri ve destekleri oldu. Hatta biz, ilk etapta cumhurbaşkanı adayı bile olabilir diye söylemiştik. Kendisini her yere layık görüyoruz. Ankara’da birlikte çalışacağız. Hayırlı olsun ziyaretine geldi. Ankara’da İyi Parti çok iyi gidiyor. Birinci parti olur dedi” ifadelerini kullandı.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.