İthal bitki alımı sona erdi: Sözleşmeli Üreticilik Modeli ile yerli bitki üretiliyor

İthal bitki alımı sona erdi: Sözleşmeli Üreticilik Modeli ile yerli bitki üretiliyor

Mansur Yavaş’ın “Benim en büyük hayalim Ankaralı yerli üreticiyi zengin etmek” sözüyle harekete geçen ANFA Genel Müdürlüğü "Sözleşmeli Üreticilik Modeli" kapsamında kendi öz kaynaklarını kullanarak bitki üretiyor.

Mansur Yavaş’ın 2019 yılında göreve gelmesiyle birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ithal bitki devri sona erdi. İstihdama katkı sağlamak için, köyde yaşayan kadınlarla birlikte yeni bitki yetiştiren ve sözleşmeli üreticilerle ortak çalışma yapan ANFA Genel Müdürlüğü, Beypazarı’na kurulan 2 dev serada da kendi yerli bitkisini yetiştiriyor.

foto-1.jpg

YERLİ ÜRETİCİDEN TOP KADİFE VE MENEKŞELER

Kent ekonomisine katkı sağlamak, Ankaralı üreticileri üretime teşvik etmek için birçok kırsal destek uygulamasını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ‘Sözleşmeli Üreticilik Modeli’yle Ankaralı çiçek üreticilerine destek oluyor. ANFA Genel Müdürlüğü şimdiye kadar sözleme imzaladığı 82 çiçek üreticisinden aldığı 9 milyon 742 bin 400 top kadife ve menekşeyle Başkenti süsledi.

BEYPAZARI SERALARINDA YERLİ BİTKİ ÜRETİMİ

ANFA Genel Müdürlüğü Beypazarı’nda kurulan biri 13 bin 969, diğeri 10 bin 538 metrekarelik 2 dev serada kendi bitki ve çiçeğini üretiyor.

Bitki üretim maliyetlerini azaltmak hedefiyle ETİ Soda ile iş birliği yapan ANFA Genel Müdürlüğü, yeni sera tesisleri ile Ankara’nın bitki ve çiçek üretiminde önemli bir ihtiyaca cevap vererek hem istihdama katkı sağlıyor hem de soda kaynağında çıkarılan sıcak suyu kullanarak ısıtma maliyetlerini de düşürüyor.

foto-3.jpg

KADIN İSTİHDAMI DESTEKLENİYOR

ANFA Genel Müdürlüğü tarafından "Köyde Yaşayan Kadınları Destekleme Projesi" kapsamında da kırsal kesimde yaşayan kadınlara geri alım garantili ücretsiz fide ve tohum veriliyor. Projeden yararlanan kadınlara gübre desteği de verilirken fidelerin haftalık bakımları ANFA tarafından yapılıyor. Yetiştirilen bitkileri piyasa değerinin altında satın alan ANFA, tasarruf sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.