İş uzmanları dikkate alınmıyor: Kazaları can almaya devam ediyor

İş uzmanları dikkate alınmıyor: Kazaları can almaya devam ediyor

İş Güvenliği Uzmanı İrfan Sayar, Keçiören’de 2 işçinin 30. kattan düşerek hayatını kaybettiği kazayı gazetemize değerlendirdi.

Ankara'nın Keçiören ilçesi Ayvalı Mahallesi'nde devam eden 34 katlı bir apartman inşaatında çalışan H.İ ve İ.Ö adlı Şanlıurfalı 2 işçi, dün öğleden sonra henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı 30. kattan aşağı düşerek hayatını kaybetmiş olay tüm ülkede infiale neden olmuştu.

Konuyu gazetemize değerlendiren İş Güvenliği Uzmanı İrfan Sayar, iş kazası istatistiklerinde yüksekten düşmenin ilk sıralarda olduğunu işaret etti.

k7.jpg

2022 YILINDA 1.517 ÖLÜMLÜ İŞ KAZASI YAŞANDI

“Bu tür iş kazaların sonrasında değil öncesinde iş güvenliği uzmanlarının fikirleri önemsenirse biz bu kazaları önleyebiliriz” diyen Sayar, şu bilgileri verdi: “2022 yılında 589.000 iş kazası meydana gelmiş ülkemizde ve bunun 1.517’si ölümle sonuçlanmış. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasasının az tehlikeli ve kamu işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğunun yeniden ertelenmesinin teklif edildiği şu günlerde bu tür haberler ve kaza istatistiklerimiz bize bu konunun ertelenecek bir durumu olmadığını gösteriyor.”

k8.jpg

İŞ KAZALARIDA YÜKSEKTEN DÜŞME İLK SIRADA

İş kazalarındaki istatistik bilgilerini de paylaşan Sayar, “İnşaat işyerleri iş kazası istatistiklerine baktığımızda ölüm oranları bakımında ilk sırada olmasına karşın ve yüksekten düşme vakası da onun içinde ilk sırayı alırken hala bizim gerekeni yapmamamız aymazlıktandır. Bir şey olmaz anlayışındandır, iş güvenliği uzmanlarına itibar göstermeyişimiz ve onları dinlemeyişimizden kaynaklıdır” dedi.

Açıklamalarına devam eden Sayar, “Tespit ve önerilerine kulak asmadıkları bu kazada yine olayı iş güvenliği uzmanının üstüne yıkmaya çalışacaklar. Belki iki baba belki iki evlat belki iki eş yitti gitti. Çok yazık. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz” diyerek cümlelerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.