Instagram TikTok ve Twitter, Fransa’da yasaklandı!

Instagram TikTok ve Twitter, Fransa’da yasaklandı!

Instagram, TikTok ve Twitter Fransa'daki devlet kurumlarında kullanılmasına yasak getirildi. Yeni karara göre, hükümet cihazlarında bu sosyal medya platformları kullanım dışı olacak.

Fransa, devlet kurumlarının siber güvenliğini sağlamak amacıyla birtakım yeni önlemler getirdi. Yeni karara göre devlet tarafından verilen akıllı telefonlarda TikTok, Twitter ve Instagram gibi “eğlence amaçlı” uygulamaların kullanımı yasaklandığı açıklandı.
Eğlence amaçlı uygulamaları kullanamayacak

Fransa’nın yeni yasağı, son zamanlarda TikTok’un ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğuna yönelik endişeler dikkat çekiyordu. Önceden ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve Tayvan gibi ülkeler de TikTok’u kullanmayı engellemişti.

tiktok yasaklandı

Fransa’nın kararı, oldukça geniş çaplı olması dikkat çekiyor. TikTok’a ek olarak, Instagram ve Twitter’ın da yasaklanması bazı sorular gündeme geldi. Ancak yasaklamanın, sadece devlet tarafından verilen cihazlara yönelik olduğunu belirtmekte fayda var.

TikTok’un sahibi ByteDance, Çin hükümetiyle herhangi bir bağlantısı olduğunu defalarca reddetti ve şirketin yüzde 60’ının küresel kurumsal yatırımcılara ait olduğunu belirtti. Ama uygulama tarafından toplanan verilerin boyutu, Avrupa ve ABD’de kaygı oluşturmayı sürdürüyor.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.