İkinci el pazarı doldu taştı: Altındağlı yoğun ilgi gösterdi

İkinci el pazarı doldu taştı: Altındağlı yoğun ilgi gösterdi

Altındağ’da cuma, cumartesi ve pazar günleri yerel halk tarafından kurulan, ikinci el eşyaların satıldığı pazara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Umut otoparkı çevresinde kurulan ikinci el pazarı adeta doldu taştı.

Cuma, cumartesi ve pazar günleri kurulan ikinci el eşyaların satıldığı pazar, hınca hınç bir şekilde doluydu. Özellikle alt ve orta gelirli vatandaşların ilgi gösterdiği pazarda, teknolojik ürünlere yoğun bir ilgi vardı. Pazarda teknolojik ürünlerin yanı sıra ikinci el kışlık bot, mont gibi ürünler de bulabilmek mümkün.

2-003.jpg

“VATANDAŞ GENELDE UYGUN OLANI ALIYOR”

Vatandaşların genellikle uygun olan ürüne talep gösterdiğini söyleyen bir esnaf, “Genelde burada insanlar markayı sorun etmiyor. Uygun ve işine yarayacak olanı almayı tercih ediyor. Tezgahlarda çeşit çeşit ürünler mevcut. Fotoğraf makinesi satan da var, tıraş makinesi satan da. Ayakkabı satan da var, mont-ceket satan da. Sizin anlayacağınız her türlü ürünü bulabilmek mümkün” ifadelerini kullandı.

3-002.jpg

ÜRÜNLERİ İNCELEME İMKÂNINIZ DA MEVCUT

Pazarda satın alınan ürünlerin deneme ve sağlamlığını kontrol etme imkanını mevcut. Özellikle teknolojik ürünlerde (şarj aleti, telefon, tablet vb.) ürün incelenebiliyor ve çalışıp çalışmadığı kontrol edilebiliyor. İnsanlar buraya gelmelerinin başlıca sebepleri olarak, hem ekonomik olmasını, hem de aradıkları ürünleri kolayca bulabilmelerini gösteriyor. Antika ürünlere merakı olan insanların da uğrak noktası olan bu pazar, her türden ürünü bulabileceğiniz bir yer konumunda.

4.jpg

“HER BÜTÇEYE HİTAP EDİYOR”

Tezgahlarında bulunan ürünlerin her bütçeye hitap ettiğini dile getiren bir esnaf, “Kimi zaman çetin pazarlıklar oluyor. Müşteri ile 3 aşağı 5 yukarı ortasını bulup satışımızı yapmaya çalışıyoruz. Ekonominin durumu malum, mevcut durumda herkesin her şeyi almaya gücü olmuyor. Zaten burası alt gelir ve orta gelirden vatandaşlara hitap eden bir pazar. Bazen ürünler elimizde kalacak kaygısıyla aldığımız fiyata verdiğimiz dahi oluyor. O yüzden burada olabildiğince ticaretin dönmesini sağlamaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Sefa Üstüner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.