HURDACILAR DARBEYE KARŞI

HURDACILAR DARBEYE KARŞI

Ankara Hurdacılar Esnaf Odası Başkanı İrfan Çinkaya, Milli iradeye ve demokrasiye karşı yapılan darbe girişimini şiddetle lanetlediklerini söyledi. Oda Başkanı Çinkaya, “Gün demokrasimize sahip çıkma günüdür. Ahilik geleneğinin günümüz temsilcileri olarak

 

Ankara Hurdacılar Esnaf Odası'na bağlı üye esnaf ile SS Ankara Umum Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler İşletme Kooperatifi'nin üyeleri tarafından darbe girişimi protesto edildi.

Ankara Hurdacılar Esnaf Odası Başkanı İrfan Çinkaya, Milli iradeye ve demokrasiye karşı yapılan darbe girişimini lanetlediklerini söyleyerek, “Birlik ve beraberlik kazandı, demokrasi kazandı. Demokrasi zaferinin mimarı ise milletimizdir.” dedi.

‘Hurdacılar burada, darbeciler nerede’

Hurdacılar Sitesinde bir araya gelen hurdacı esnafı, Türk bayrakları astıkları araçlarıyla yollara çıkarak konvoy oluşturdu ve gruplar halinde gittikleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde toplanarak, darbe girişimini protesto etti.  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde dev Türk bayraklarıyla gerçekleştirdikleri demokrasi yürüyüşünde darbe girişimini hep bir ağızdan ‘Hurdacılar burada, darbeciler nerede‘ gibi sloganlarla protesto eden hurdacı esnafı tarafından İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için dua okundu. Burada bir açıklama yapan Ankara Hurdacılar Esnaf Odası Başkanı İrfan Çinkaya, “15 Temmuz gecesi vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hedef alan, milli iradeye ve demokrasiye kasteden darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz. Türkiyemiz için tek yüreğiz. Bu bir memleket davası, milli bir davadır.  Bizler, Ahilik geleneğinin günümüz temsilcileri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kahraman demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ayrılan grup hep birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün önünde tekrar bir araya geldi ve burada da darbe girişimi protesto edildi. Hurdacı esnafı daha sonra bir kez daha Kızılay Meydanı’nda bir araya gelerek, demokrasi nöbetine katıldı, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepkisini gösterdi. KÜRŞAT BAHAEDDİN CARDA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.