Hizmet-İş’ten belediyelere çağrı: Seçimden önce bu işi bitirelim
Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, yerel seçimler öncesi belediye işçilerinin toplu sözleşme çalışmalarını değerlendirdi. Aslan, “Seçimler gelmeden zam talebimizin karşılık bulmasını istiyoruz” dedi.
Yaklaşan mahalli idareler seçimleri ile Türkiye’de seçim havasına girmeye başladı. Belediye işçilerinin de sonucunu dört gözle beklediği seçimlerde vatandaşlar beş yıl boyunca kendilerine hizmet verecek başkan ve muhtarları seçecek. Yerel seçimler öncesi gazetemize yaptığı özel açıklamalar ile belediyelerdeki toplu işçi sözleşmelerine değinen Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan, “Amacımız, işçilerimizin taleplerini ulaştırarak sorunlarını asgari düzeye indirmektir” dedi. Aslan ayrıca, “Biz belediye çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi konusunda atılımlarda bulunarak destek veriyoruz. Bizimde taleplerimiz var” ifadelerini kullandı.
"TALEPLERİMİZ VAR"
“Biz belediye çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi konusunda atılımlarda bulunarak destek veriyoruz” sözleri ile anlatmaya başlayan Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan, “Bizim de taleplerimiz var. Belediyelerimizin bu talepleri dikkate alarak arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin asgari düzeye düşürülmesini istiyoruz. Yerel seçimler öncesinde de bu taleplerimizi bütün yetkili olduğumuz belediyelere ileterek onlardan zam talebinde bulunuyoruz. Tabi bizim taleplerimize karşı duran belediye ile karşılaşmadık. Böyle bir durumda yaşamadık. Biz işçilerimizin taleplerini iletiriz belediyeler ellerinden geldikçe bütçesi doğrultusunda bu talepleri hayata geçiriyor” dedi.
"EK PROTOKOL TALEP EDİYORUZ"
Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan kısa tuttuğu açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “Şuanda Türkiye geneli 1000’e yakın belediye ve bunlara bağlı şirketlerde örgütlüyüz. Aralarında büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri var. Bu belediyelerde toplu sözleşmeler farklı zamanlarda yapılıyor. Biz her yıl ciddi sayıda toplu sözleşmeye imza atıyoruz. Bu sene de başta büyükşehirler olmak üzere toplu sözleşme müzakerelerimiz devam ediyor. Sözleşme biten belediyelerimizde de ek protokol talep ediyoruz.”
"YÜZDE 10 İLE SINIRLANDIRALIM"
Arslan, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması talebinin tam tersini gördüklerini söyleyerek, "Özellikle ücretlilerin vergi sistemiyle nasıl mağdur edildiğini ifade ediyoruz. Pek çok serbest meslek mensubundan, asgari ücretlinin veya normal ücretlilerin daha fazla vergi verdiğini biliyorum. Devletimiz vergi alıyor; ama yakalanmayanlar vergi cennetinde yaşıyor. İnanılmaz kaynaklar, inanılmaz servetler edinenler inanın bizim kadar vergi vermiyor. Kriz döneminde kiralara getirdiğiniz bir sınırı burada da getirelim. Bütün çalışanların vergi dilimini bir süre yüzde 10 ile sınırlandıralım. Bu süre içerisinde de makul bir vergi düzeni, vergi sistemi getirelim. Yazılı olarak da talepte bulunduk. Bu yüzde 10 meselesini biz yaklaşık bir yıldan fazladır her platformda gündeme getirmeye çalışıyoruz. Tabii bazıları bizim böyle bir hayal peşinde koştuğumuzu söyledi. Gerekçelerini anlattık. Neden bunların yapılması gerektiğinin altını çizdik. Bence haklı bir durumdayız. Türkiye isterse bunu başarır. Bir süre için, bizden vergi alın ama yüzde 10'u geçmesin" ifadelerini kullandı.
Kaynak:Faruk Gökyurt
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.