Hayat Sende Derneği Genel Koordinatörü: Bireylere yol gösteriyoruz

Hayat Sende Derneği Genel Koordinatörü: Bireylere yol gösteriyoruz

Gazetemize açıklamalarda bulunan Hayat Sende Derneği Genel Koordinatörü Rümeysa Bozdemir, "Destekleyici ve yol açan çalışmalarla bireylere yol gösteriyoruz" dedi.

Hayat Sende Derneği Genel Koordinatörü Rümeysa Bozdemir, kuruldukları günden bu yana, hak temelli bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Rümeysa Bozdemir “Bizim için hak temelli çalışmalar daha önemli. Çünkü devlet koruması altında yetişen çocuklar ve gençler alanında yapılan çalışmaların, çoğunlukla merhamet ve yardım temelli olduğunu ve insanların koruma altında yetişmiş genç denildiğinde olaya çok duygusal yaklaştığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

1.jpg

“HAK TEMELLİ ÇALIŞMALARLA YOL GÖSTERİYORUZ”

Koruma altında yetiştirilen çocukları ve gençleri en çok zorlayan şeylerden birisinin acınma duygusu olduğunu söyleyen Rümeysa Bozdemir, "Korunma altındaki çocukları en çok zorlayan şeylerden birisi esasında budur. Çünkü birey kendisine acınma duygusuyla bakılmasını istemez. Bu çocuğu güçsüzleştiren en önemli şeylerden birisidir. Biz de buna karşı çıktığımızdan, çalışmalarımızda daha çok hak temelli çalışmalar göstermekteyiz. Her birey hak sahibidir, ancak bazı bireylerin bazı haklara ve hizmetlere erişimde diğerlerine göre daha çok güçlük çektiğini bildiğimizden, destekleyici ve yol açan çalışmalarla bireylere yol gösteriyoruz. Şu anki dernek başkanımız Tuğçe Ekin de devlet koruması altında yetişmiş bir bireydir” diye belirtti.

2.jpg

“SAVUNUCULUK VE GÜÇLENDİRME TEMEL ESASLARIMIZ”

Bozdemir, Dernek çalışmalarının iki temel üzerinde ilerlediğini belirterek “Çalışmalarımızda iki temeli esas alıyoruz. Bundan birisi, güçlendirme diğeri ise hak savunuculuğu. Güçlendirme dediğimizde bireyden sisteme çok geniş bir yelpazeyi içeriyor. Hem koruma altında yetişen çocuk ve gençleri ücretsiz psikolojik destek, hukuki danışmanlık, sosyal hizmetler danışmanlığı, eğitim, mentorluk, burs programları ile güçlendiriyoruz hem de çocuk koruma sisteminin daha iyi çalışması ve niteliğinin artması için sistemi güçlendirecek çalışmalar yürütüyoruz. Örneğin çok yeni bir veri tabanı kurduk. Buradaki amacımız, Türkiye'de çocuk koruma (bakım) alanında yapılan çalışmaları, kamu, STK ve medya verilerini açık bir veri tabanında toplamak. Burada verilerden yola çıkarak sistemde ne iyi işliyor ne daha iyi olabilir buna ilişkin savunuculuk faaliyetleri yürütmek” ifadelerine yer verdi.

3.jpg

“EĞİTİM BURSLARIYLA GENÇLERE DESTEK OLUYORUZ”

Kurulduğu günden bu yana tam 413 gence eğitim bursu verdiklerini söyleyen Bozdemir, “Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana eğitim burslarıyla da gençlere destek oluyoruz. Toplam 413 gence burs desteği sağladık. Ayrıca bu gençlere, mentorluk ve koçluk programları ile destek oluyor, her yıl düzenlenen kamplarla gençlerin sosyal bir ağ oluşturmalarını sağlıyoruz. Koruma altındaki çocuk ve gençler için eğitim bursu ile güçlendirme bursu programı olmak üzere iki çeşit burs yöntemi kullanıyoruz. Burslarımızı ise derneğe yapılan bağışlarla karşılıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Sefa Üstüner / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.