Tunahan'a 20 köpek birden saldırmış: Videosu kan dondurdu

Tunahan'a 20 köpek birden saldırmış: Videosu kan dondurdu

Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, Keçiören’de sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz’ın videosunu izlediğini ve videonun kan dondurduğunu belirtti.

Vildan Nurettin Demirer İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz, Keçiören Kafkas Mahallesi'ndeki evinden sabah saatlerinde okula gitmek için çıktı. Aynı mahalledeki başka bir okulun arkasındaki boş arazide yaklaşık 25 başıboş sokak köpeğin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz ağır yaralandı. Acılı aileyi hastanede ziyaret eden GÜSODER Başkanı Murat Pınar, olayın videosunu izlediğini belirterek, "Mahalleden bir beyefendi arayıp haber verdi. Peşinden de bir bayan arayıp videosunu yolladı. Gerçekten çok kötü bir durum. 20-25 tane sokak köpeğinin saldırısına uğruyor. Köpekler saldırıp hemen okulun yanında büyük bir araziye doğru çekip parçalıyorlar. Bunu camdan görüp müdahale etmek için koşan mahalle sakinleri bile parçalanmaya yetişememiş. Biz hastanede ailesi ile görüştük” ifadelerini kullandı.

sokakkopegi.jpg

‘ÇOCUĞUMUN CİĞERİNİ GÖRDÜM’

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği Başkanı Murat Pınar, kendisinin de kızını 21 ay önce 2 başıboş sokak köpeğinin kovalaması sonucu kaybettiğini belirterek, “Aileden haberi maalesef dün saat 8’i çeyrek geçe aldım. Mahalleden bir beyefendi arayıp haber verdi. Peşinden de bir bayan arayıp videosunu yolladı. Gerçekten çok kötü bir durum. 20-25 tane sokak köpeğinin saldırısına uğruyor. Köpekler saldırıp hemen okulun yanında büyük bir araziye doğru çekip parçalıyorlar. Bunu camdan görüp müdahale etmek için koşan mahalle sakinleri bile parçalanmaya yetişememiş.

Biz hastanede ailesi ile görüştük. Annesi zaten inanılmaz çok kötü durumda. Hatta öğrendik ki annesinin hakkında ‘yatalak’ diye söylenti çıkartmışlar. Kendisi sapa sağlam öyle bir durum yok. Ama psikolojik olarak çok kötü. Hastanede çocuğundan bir umut iyi bir haber gelecek mi diye bekliyordu. Sonra babası ile görüştük. Babasının söylediği en acı şey ‘çocuğumun ciğerlerini gördüm’ dedi.

41.jpg

KAZANDIĞIMIZ DAVA MEVCUT

Pınar, “Tabi biz aileyi evinde de ziyaret edeceğiz. Hukuki olarak tüm desteği vereceğiz. Ailenin yanında olacağız. Yapmaları gerekenler konusunda dernek olarak tecrübeliyiz. Nerelere müracaat etmeleri gerektiğini, ne yapacaklarını çok iyi biliyoruz. Zaten bununla ilgili kazandığımız bir dava da mevcut.” diyerek konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

kecioren.jpg

BİZE MUTLU VE GÜVENLİ SOKAKLAR BIRAKIN

Pınar, “Bu ülkenin vatandaşları çok değerli, çocuklarımızı sokakta bulmuyoruz. Çocuklarımızı yetiştirmek için gerçekten çok emek veriyoruz. Hükümetten tek talebimiz ivedilikle konu üzerinde çalışmaları bir an önce gerçekleştirmesi yönünde. Hiçbir şey çocuklarımızın hayatından daha önemli olamaz. Sokaktaki başıboş köpekleri toplayın. Bize yaşam alanlarına bırakın. Bize mutlu ve güvenli sokaklar bırakın” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.