Hamamönü’ne yakışmayan görüntü: Görme engelli vatandaş zorda

Hamamönü’ne yakışmayan görüntü: Görme engelli vatandaş zorda

Hamamönü’nde seyyar satıcılık yapan doğuştan görme engelli 42 yaşındaki Bilal Emektar, “Bölgede görme engelliler için sarı şerit yok. Sokaklar dar, dükkanlar eşyalarını sokaklara kadar taşırmış durumda. Görme engelli bireyler yok sayılmamalı” dedi.

Görme engelli Bilal Emektar, tarihi bir mekan olan Hamamönü’ne sadece kendilerinin gelmediklerini belirterek, “Burada yerliler olarak sadece biz yokuz. Yabancı ve yerli turistler de geliyor. Hamamönü’nde 1 metre dahi engelliler için bant çekilmemiş. Kaldırımların durumu zaten ortada” diye konuştu.

1-001.jpg

“KALDIRIMLARIN HALİ İÇLER ACISI”

Kaldırımlardaki durumun da pek iç açıcı olmadığını söyleyen görme engelli Bilal Emektar, “Şu anda kaldırımdaki bütün sarı bantlar ya soyulmuş ya da tahrip edilmiş durumda. Burada görme engelliler için tek sarı şerit parkın içinde var, onun dışında 1 metre dahi bulamazsınız. Kaldırımlar da aynı şekilde. Bütün sarı şeritler ya yerinden kalkmış ya tahrip edilmiş” ifadelerini kullandı.

2-001.jpg

“PLASTİK BANTLAR AYAĞIMIZI KAYDIRIYOR”

Emektar, plastik bantların görme engellilere zarar verdiğini söyleyerek, “Bu bantlar bize zarar veriyor. Yağmur yağdığında, kar yağdığında ayağımızın kaymasına neden oluyor. Plastik sarı bantlar sağlam insanların bile düşmesine neden oluyor, bizler nasıl düşmeyelim? Bundan dolayı ciddi yaralanmalar geçirenler var. Buraya olacaksa başı demirli görme engelli yollarından yapılmalı. Görme engelli bireyler yok sayılmamalı” şeklinde konuştu.

3-001.jpg

“BİLMEDİĞİMİZ YERLERE GİDEMİYORUZ”

Hamamönü’nün yakınlarında yaşadığını ifade eden Emektar, “Bizler arkadaşlar olarak Ankara gibi bir şehirde maalesef ezbere bilmediğimiz yerlere gidemiyoruz. Buraları ezbere bildiğimizden bu kadar rahat gezebiliyoruz. Sokaklar zaten dar, dükkanlar eşyalarını sokaklara kadar taşırmış durumda. Bu vaziyet bizim için kötü. Çünkü yön bulmamız zor. Bazen sağa sola çarpa çarpa yolumuzu buluyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Sefa Üstüner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.