Hafta sonu Ankara’da hava nasıl olacak?

Hafta sonu Ankara’da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporuna göre günlerdir etkisini gösteren soğuk hava dalgası Pazar gününden itibaren ülkeyi terk edecek. Ankara’da hava sıcaklığının hafta sonu 6-8 derece artması bekleniyor.

Türkiye geneline hafta içi etkisini gösteren soğuk havalarla beraber hava sıcaklıkları 8-12 derece arasında düşüş gösterdi. Soğuk havaların yerini cumartesi gününden itibaren sıcak havalara bırakması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporunda önümüzdeki 5 günün hava sıcaklıklarının 6-8 derece artış göstererek normallerde seyredeceği görünüyor. Peki, hafta sonu Ankara'da hava nasıl olacak?

Pazar gününde Ankara’da en yüksek sıcaklığın 16 derece olması bekleniyor.
Ankara’da 5 günlük hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre şu şekilde olacak:

11-002.jpg

17 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 31 Mart Cuma günü için Adana, Adıyaman, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, K.Maraş, Muş, Siirt, Van, Şırnak ve Iğdır illeri için sarı ve turuncu sarı ve turuncu kod uyarısında bulundu.

Sarı kod uyarısı neyi ifade eder? Kuvvetli yağış ve yüksek kesimlerde kar beklenebilir. Hava durumu potansiyelin tehlikeli olduğu ve tahmin edilen meteorolojik olayın olağandışı olmamasıyla beraber meteorolojik faaliyetler konusunda dikkatli olunması anlamına gelir.

Turuncu kod uyarısı neyi ifade eder? "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir anlamına gelir.

BUGÜN HAVANIN YAĞIŞLI OLMASI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmelere göre Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu(Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, Marmara'nın kuzeyi ile Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Muş'ta kuvvetli, Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı ülkemiz genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenmektedir.

22-001.jpg

KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre; Muş'ta kuvvetli (10-20 cm), Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışları (20 cm üzeri) bekleniyor.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Cumartesi gününden itibaren Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının 6-8 derece artması bekleniyor.

Cumartesi günü Ankara’da havanın güneşli olması beklenirken Pazar günü mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Karadeniz ve Ege bölgelerinde de sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Ülkenin doğusunda ise güneşli bir havanın hakim olacağı hava tahmini raporlarında belirtiliyor.

Deprem bölgesinde ise sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.