Hacı Bayram'da Sabah Namazı

Hacı Bayram'da Sabah Namazı

Önceki gün Habervaktim ekibi olarak sabah namazına gittiğimiz Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde namaz kılan vatandaşlar, duygularını muhabirimizle paylaştı. Vatandaşlar, Hacı Bayram-ı Veli Camii’nin manevi bir havası olduğunu ve namaz kılmanın kendilerini iyi

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Habervaktim ekibi olarak sabah namazına gittiğimiz Hacı Bayram Veli Camii’nde yaşanan atmosferi ve vatandaşların duygularını paylaştık. Gazetemize konuşan vatandaşlar Hacı Bayram-ı Veli Camii’nin farklı bir manevi havası olduğunu ve sabah namazının burada kılmanın ayrı bir haz verdiğini söylediler. Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin türbesi önünde sesli şekilde dua eden Ali Coşkun ise 34 yıldır burada dua ettiğini belirtti.

34 YILDIR HER SABAH DUA EDİYORUZ

34 senedir Hacı Bayram Veli Camii’ne gelerek sabah namazı kıldığını ve Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin türbesi önünde dua ettiğini söyleyen Ali Coşkun, “34 senedir her sabah namazı biz burada dua ediyoruz. Allah hayırlı dualarınızı makbul eylesin inşallah emeklerinizi boşa çıkarmasın. Antalya Akseki esas memleketim 60 küsur senedir Ankara’dayım. Her gün Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin türbesi önünde dua ediyoruz. Allah dostu çok büyük bir kimse, Allah buraya gelenlerin hayırlı dualarını kabul eyler” diye konuştu.

ZENGİNLİĞİMİZDEN DEĞİL TASARRUFTAN YARDIM YAPIYORUZ

Hayırsever olduğunu öğrendiğimiz Ali Coşkun, “4 tane okul yaptırdık, Afrika’da bir okul ve bir kuyu açtık, bir de talebe yurdu yaptırdık. Zenginliğimizden değil tasarruftan bu yardımları yapıyoruz, 365 gün oruç tutmaya gayret ediyoruz. Yemeyince içmeyince, harcamayınca o paraları da buralara veriyoruz” ifadelerini kullandı.    

BURADA MANEVİ BİR LEZZET VAR

Hacı Bayram Veli Camii’nden sabah namazından çıkan bir vatandaş, “Özellikle burada namaz kılmak için geldik. Ben Sakarya’dan geldim, arkadaşım Bursa’dan, bu manevi ortamı yaşamak için geldik. Kendimizi iyi hissetmek için sabah namazının bereketinden yararlanmak için geliyoruz, inşallah dualarımız kabul olur. Gelecek seçim döneminin de daha hayırlı bir şekilde geçmesini istiyoruz. Burada manevi bir lezzet var o lezzeti hissetmek onu yaşamak çok önemli. Diğer camilere göre farkı öncelikle Hacı Bayram-ı Veli'nin burada olması önemli, manevi bir şahsiyet ve onun buraya kattığı bir değer var. Mesela İstanbul’da da Eyüp Sultan Camii, Peygamberimizi görmüş bir sahabenin kattığı bir manevi çember var, onu hissedebiliyorsun” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.