Hacı Bayram çevresi yenileniyor: 2 ay içerisinde tamamlanacak

Hacı Bayram çevresi yenileniyor: 2 ay içerisinde tamamlanacak

Ankara’nın önemli ibadet noktalarından biri olan Hacı Bayram Veli Camii çevresindeki cadde ve sokaklar yenileniyor. Büyükşehir’in sürdürdüğü çalışmalar kapsamında tamamlanan kısımlar, vatandaşlardan tam not aldı.

Ankara’nın önemli ibadet noktalarından biri olan Hacı Bayram Veli Camii çevresindeki cadde ve sokaklarda Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları başlatıldı. 2 ay içerisinde tamamlanacağı belirtilen çalışmalar yoğun bir şeklide devam ederken, tamamlanan kısımlar vatandaşlardan tam not aldı.

haci-bayram-2.jpg

CADDE VE SOKAKLAR YENİLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Daire Başkanlığı'nın Ulus'taki yenileme çalışmaları kapsamında, geçtiğimiz günlerde tamamlanan Tarihi Ulus Sebze Meyve Hali yeni görünümüne kavuştu. Hemen ardından Ankara’nın önemli ibadet noktalarından birisi olan Hacı Bayram Veli Camii çevresinde düzenlemeler başladı. Çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklar yenileniyor. Düzenlemeler yaklaşık 2 ay kadar sürecek. Yenileme çalışmaları yoğun bir şeklide devam ederken tamamlanan kısımlar ise, vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi.

haci-bayram-3.jpg

YAVAŞ: KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUMUŞ OLACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde yeni görünümüne kavuşan Tarihi Ulus Sebze Meyve Hali’nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ulus’taki tarihi ve kültür eserlerinin hepsini ortaya çıkaracağız. Roma Tiyatrosu'nu ve sol taraftaki Hacı Bayram'ı hep birlikte bir kültürel zenginlik olarak ortaya çıkaracağımızı ifade etmiştik. Söylediklerimin hepsi tamamlandığı zaman inşallah buralar turistle dolup taşacak. Hem tarihimizi, kültürümüzü korumuş olacağız, hem de esnafımızın daha fazla para kazanmasını sağlayacağız. Ankara’da bunu başaracağımızdan hiç şüphemiz yok. Yeter ki niyet iyi olsun, gayreti iyi olsun” diyerek düzenlemesi yapılacak yerlerin müjdesini vermişti.

haci-bayram-3.jpg

“DURUMDAN GAYET MEMNUNUZ”

Hacı Bayram çevresindeki esnaf Mustafa Serin, yenileme çalışmaları hakkındaki memnuniyetini dile getirerek, “Hacı Bayram Veli Camii ve çevresi oldukça sık kullanılan bir yer. Gerek Cuma günleri olsun gerekse normal günlerde akın akın insanın ziyaret ettiği bir nokta. Yenileme çalışmaları yapılması oldukça iyi oldu. Durumdan gayet memnunuz. Çalışmalar bitene kadar tabi yoğunluk azalacak, işlerimize etki edecek. Fakat geri dönüşünün muhteşem olacağından eminiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.