GÜSODER Başkanı Murat Pınar: Kist Hidatik patlayacak

GÜSODER Başkanı Murat Pınar: Kist Hidatik patlayacak

Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar başıboş sokak köpeklerinin halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek “Bu gidişle önümüzdeki 3 yıl içinde Kist Hidatik patlayacak” dedi.

GÜSODER Başkanı Murat Pınar, başıboş sokak köpeği sorununun sağlık ve güvenlik boyutuna vurgu yaparak, “Türkiye’de 10 milyon başıboş sokak köpeğini hangi belediye yakalayacak da aşılarını yapacak. Bu parazit aşıları yapılmayan hayvanlar çiğ etle besleniyor, ne bulsa yiyor. Bu da Kist Hidatik’e neden oluyor. Bu çok ciddi. Önümüzdeki 3 yıl içinde bu hastalık patlayacak” dedi.

SAHİPSİZ KÖPEĞİN SOKAKTA YERİ YOK

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği Başkanı Murat Pınar, gazetemize yaptığı açıklamada, “Son 21 ayda Türkiye’de köpek saldırısı ve buna bağlı nedenlerle bizim bildiğimiz, duyduğumuz, gördüğümüz yani basına yansıyan haberlerden çıkardığımız verilere göre 59 vatandaş hayatını kaybetti. Bunların maalesef 22’si çocuk. Bunlar başıboş sokak köpeğinin saldırısı sonucu vücudu parçalanan ya da köpek saldırdığı anda kaçarken yaşanan trafik kazasından kaynaklı ölümler. Bu noktada ‘sokakta başıboş köpek olmaz’ diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı bir an evvel uygulanmalı. Kendisi bunu birçok kez vurguladı. Aklın yolu bir sokakta, parkta çocuklar oynar. Sahipsiz ve başıboş köpeklerin sokakta yeri yok” ifadelerini kullandı.

41.jpg

TEHLİKE ÇANLARI

Başkan Murat Pınar, hedeflerinin başıboş sokak köpeklerinin toplanmasına yönelik olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımız özgürce okuluna gidebilecek sokakta top oynayabilecek, parklarda rahatça pisliğin içine bulaşmadan köpek dışkılarına bulaşmadan orada sağlıksız ortamda bulunmadan özgürce oynayabilecekler. Bu durum da çok ciddi. Türkiye’de 10 milyon başıboş sokak köpeğini hangi belediye yakalayacak da aşılarını yapacak. Bu hayvanların dışkıları Kist Hidatik’e neden oluyor. Nedir bu? Parazit aşıları yapılmayan sokaktaki köpekler çiğ etle besleniyor, ne bulsa yiyor. Sonra parazit oluşuyor. Dışkılarındaki bu parazitler bir yıl boyunca -5 derecede dahi yaşayabiliyor. Bu çok ciddi. Önümüzdeki 3 yıl içinde bu hastalık patlayacak. Hava yoluyla insanlara da geçebiliyor. İnsanlarda da 3-4 yıl sonra ortaya çıkıyor. Parkta, sokakta başıboş köpek kaynaklı bu tehlike de var. Çocuklarımız parklarda oynuyor. Yere düşüyor, kalkıyor, elini ağzına sokuyor. İnşallah çocuklarımız parkta, sokakta rahatça pisliğin içine bulaşmadan, sağlıksız ortamda bulunmadan özgürce oynayabilecekler” diye konuştu.

sokakkopegi.jpg

MADEM SAHİPSİZ DEĞİL…

Pınar, “Tabii hayvansever dernekler ‘sokaktaki köpekler sahipsiz değildir’ diye konuşuyorlar ama madem sahipsiz değil, alın evinize besleyin. Evinize alıp besleyemiyorsanız, yaşam alanları yapıp koyun. Bütün çocuklarımız özgürce rahatça okuluna gitsin, parkta sokakta oynasın” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.