Gorax Motorlu Araçlar Genel Müdürü Özdilekcan: Dışa bağımlılığımız yok

Gorax Motorlu Araçlar Genel Müdürü Özdilekcan: Dışa bağımlılığımız yok

Gazetemize konuşan Gorax Motorlu Araçlar Genel Müdürü Uğur Özdilekcan, “Yüzde 75 yerlilik oranına sahibiz. Yerli malı belgemiz de mevcut, Dışa bağımlılığımız yok” dedi.

Gorax Motorlu Araçlar Firması Genel Müdürü Uğur Özdilekcan, tamamen yerli imkânlarla yurt dışında üretilen Gorax Foxter aracının yüzde 75 yerlilik oranına sahip olduğunu söyledi. Gazete İlksayfa’ya konuşan Özdilekcan “Dışa bağımlılığımız yok” dedi.

Su engelinde oldukça kolay ilerleyebilme özelliğine sahip araç, doğa sporları yapanlar, arama kurtarma ekipleri, ormancılar, madenciler gibi ihtiyaç grupları tarafından kullanılmak üzerine tasarlanmış yerli bir araç. Yüzde 75 yerlilik oranına sahip olan Gorax Foxter aracı hakkında Gorax Motorlu Araçlar Firması Genel Müdürü Uğur Özdilekcan, gazetemize bilgi verdi.

YÜZDE 75 YERLİLİK ORANI

Foxter modeli hakkında konuşan Özdilekcan, “Araçlar kendi tasarımımız. Tamamen yerli imkânlarla yurt dışında ürettik. Yüzde 75 yerlilik oranına sahibiz. Yerli malı belgemiz de mevcut. Bunları üretmekteki amacımız, hedef pazarımız tamamen ihraç pazarı. Dünyada bu tür araçların iki büyük üreticisi var, biz üçüncü büyük üretici olmak üzere yola çıktık. Şu anda da oldukça ilgi görüyoruz. Yurtdışı pazarında 3 büyük üreticiden biri olmayı hedefliyoruz. Oldukça da ciddi bir ilgi ve sipariş var. Potansiyel siparişlerimizde var” ifadelerine yer verdi.

basliksiz.jpg

“40 BEYGİR MOTOR GÜCÜNDE”

Foxter’in su engelinde bile ilerleyebilen özelliğe sahip olduğunu vurgulayan Özdelikcan, “40 beygir motor gücünde, hava soğutmalı motora sahip bir araç. Bu aracımız 8 tekerlekten çekiçli hafif arazi aracıdır. Su engelinde de gidebiliyor. Oldukça kolay bir şekilde su üzerinde gitme imkânı var. Dolayısıyla doğa sporları yapanlar, arama kurtarma ekipleri, ormancılar, madenciler gibi ihtiyaç gruplarına hitap etmek üzere aracımızı tasarladık. Çıkış noktamız tamamen sivil amaçlıdır” dedi.

arar3.jpg

“DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZ YOK”

Araçta kendi üretimleri olan şanzımanı kullandıklarının altını çizen Özdilekcan, “Üzerindeki şanzıman çok özel. Tamamen şanzımanın etrafına tasarlanmış bir araç ve şanzıman yerli üretim. Onun dışındaki aracı herkes yapabilir ama o şanzımanı yapabilen sayılı üreticilerden biri olduk. Dolayısıyla dışa bağımlılığımız yok. Araçta bir takım elektrikli ve elektronik aksesuarlar dışında ve motor dışında dışa bağımlılığımız yok. Ama her türlü motorla aracımızı yürütebilecek kabiliyetteyiz. Tercih ettiğiniz motor, aksesuar, adet sayısı gibi kriterlere göre fiyat aralığı değişiklik göstereceği için henüz fiyat belirlemesi yapmadık. Belli bir fiyat oluşumu henüz olmadı. Fakat dünyadaki rakiplerimizden ucuz olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

ara2-003.jpg

650 KİLOYA KADAR YÜK KAPASİTESİ

Araca ek olarak diğer bir yaptıkları, seyyar kullanımı olan treylerden bahseden özdilekcan, “Araç gibi özellikleri olan suda yüzebilen treyler, bunun amacı da arama kurtarma çalışmalarına, orman yangınlarına müdahale erken veya başka ihtiyaçlar halinde aracın arkasın takıp 650 kiloya kadar yükünüzü bununla taşıyabilirsiniz. Su geçişlerinde araçtan ayırmadan birlikte geçebilirsiniz. Çünkü bu trelerinde yüzme özelliği var” dedi.

ara-008.jpg

“ÖZGÜVENE SAHİP OLSUNLAR”

Özdilekcan, son olarak şunları söyledi: “Aracın bir kere yurtiçinde kendi mühendislerimiz tarafından tasarlandığını bilsinler ve bu onlarda bir özgüven oluştursun. İleriye dönük olarak herhangi bir ürün ile ilgili pazarda bir fırsat bulduklarında onu değerlendirmekten çekinmesinler. O özgüvene sahip olsunlar.”

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.