Gizli Kahramanlar

Gizli Kahramanlar

Soğuk ve kar yağışlı günlerde yardıma en çok ihtiyacı olan sokak hayvanlarına duyarsız kalmayan vatandaşlar çevredeki boş alanlar yiyecek bırakmayı ihmal etmiyor.

 

HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM

Kar yağışının esir aldığı Başkent’te okullar tatil edildi, beyaza bürünen yollarda insanlar türlü zorluklarla karşı karıya geldi. İnsanlar doğalgazlı evlerde dahi ısınmakta zorluk yaşarken sokak hayvanları için durum daha da ciddi boyutlara ulaştı. Kar altında kalan çöplerden yiyecek bulmaları imkânsız hale gelen hayvanların buldukları yiyecekler de donmuş olduğu için ihtiyaçlarını karşılamıyor. Hal böyle olunca vatandaşlara önemli bir görev düşüyor.

KURTULUŞA VESİLE

Evlerinin önündeki boş alanlara yiyecek bırakarak sokak hayvanlarını unutmayan Başkentliler takdir edilesi davranışlarını karlı günlerde de sürdürüyor. Sokak hayvanlarını gizli kahramanları olarak onları besleyen vatandaşlar hem dünya hayatına hem de ahiret hayatına yönelik olumlu işlere imza atıyorlar.

 İmam-ı Müslim’in hadis kitabından öğrendiğimiz kadarıyla hayvanlara yardımın hikmetine dair Resûlullah sallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: “Bir köpek, kuyu başında susuzluktan ölecek hâle gelmiş kıvranırken, İsrailoğullarından kötü bir kadın (fahişe) onu gördü, ayakkabısını çıkarıp su doldurarak o köpeği suladı, bu yüzden mağfiret olunup bağışlandı”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.