Geleneksel Arabaşı etkinliğinde Kırşehirliler bir araya geldi

Geleneksel Arabaşı etkinliğinde Kırşehirliler bir araya geldi

Kırşehir Akçakent Derefakılı Köyü Derneği tarafından her yıl düzenlenen geleneksel Arabaşı etkinliğinin bu sene 6’ıncısı gerçekleşti. Kırşehirlilerin bir araya geldiği etkenlikte birçok önemli isim yer aldı.

Kırşehir Akçakent Derefakılı Köyü Derneği tarafından her yıl düzenlenen geleneksel Arabaşı etkinliğinin bu sene 6’ıncısı gerçekleşti. Önemli isimlerin yer aldığı etkinlikte bu tarz programların önemi vurgulandı. Bu tarz Programların Kırşehirler açısından büyük önem taşıdığının belirtildiği Arabaşı etkinliğine, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, İYİ Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Erhan Alpaslan Aydın, Kırşehirliler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehirliler Federasyonu Genel Başkan Vekili Hüseyin Ata, Akçakent Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Gazi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Merdan, MEB Öğretmen Yetiştirme Kurumu Şube Müdürü Adem Öztürk, Mamak Kırşehirliler Dernek Başkanı Kani Araz, MEB Şube Müdürü Ozan Demirtaş, MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Nevzat Dulkadir, AK Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi Derviş Kaplan katılım sağladı.

img-9364.jpg

“HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ”

Açılış konuşmasında çocukların dernekteki önemine vurgu yapan Kırşehir Akçakent Derefakılı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ve Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çelik, “Hızlı yol kat ettik ve hem kışın hem de yazın etkinlikler yapmaya başladık. Böylece Ankara’daki Kırşehirli hemşehrimiz bizi tanımış oldu. Üyelerimiz, köylülerimiz her zaman yol yürümeye, onlar için bir şeyler yapmaya devam edeceğiz. 2015 yılında kurulan derneğimiz hız kesmeden yoluna devam ediyor. Sizden ricam ne zaman size bir organizasyon daveti atsak lütfen çocuklarınızı, torunlarınız veya gençlerimizi bu tür yerlere gelmeli ve burada beraber büyümeliler. Çocuklar olduğu sürece bu dernek yaşayacak. Birbirlerini tanıyacak ve ileride biz bu çocuklara bunu devredeceğiz” ifadelerine yer verdi.

kirsehirli-dernekler-federasyonu-genel-baskani-hilmi-gokcinar.jpg

“DERNEĞİMİZLE BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDEYİZ”

20 yılda geldikleri noktada 63 dernek ile birlik ve beraberlik içerisinde olduklarının vurgusunu yapan Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, “Bugün güzel bir ortam, sıcak bir ortamdayız. İsmail Başkan her zamanki gibi samimi ifadelerle çalışmalarından bahsederek, sorunları da aktardı. Hazır burada İlçe Başkanı da bulunuyorken, sorunları size iletelim istedi. Derefakılı Köyü Derneği bizim 63 derneğimizden sadece birisi. Ankara'da Kırşehirlileri STK olarak temsil eden en güçlü kuruluş Kırşehirli Dernekler Federasyonu olarak 20 yılda geldiğimiz noktada 63 derneğimizle birlik ve beraberlik içerisindeyiz. İsmail Bey tavrıyla yönetim kurulu toplantılarımızda dilek ve temenniler ya da gündemle ilgili bir şey olduğu zaman biraz önce yaptığı gibi o kendine has üslubuyla fikrini söyler, desteğini verir ya da eleştirisini yapardı. Dolayısıyla İsmail Bey gibi başkanınızın oluşundan dolayı mutlu olmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

1704005483197.jpeg

“BEN DEĞİL, BİZ DEMEMİZ İÇİN YAPIYORUZ”

Siyaset yapacağız ama Kırşehirli Dernekler Federasyonu olarak siyaset yapmayacağız, siyaset üstü duracağız. Biz federasyonumuzu bu amaçla, bu felsefeyle yönetmeye çalışıyoruz diyen Gökçınar şu sözleri aktardı:

“Ankara’da Kurulu bulunan en önemli çatı kuruluşuyuz. Ankara'da yaklaşık olarak 300 bine yakın Kırşehirlinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Ankara'nın tüm ilçelerine dağılmış durumdayız. Ankara’nın her ilçesinde dernekler kurduk. Bununla kalmadık ve meslek derneklerimizi kurduk. Eğitimciler Derneği, İş Adamlar Derneği, Hukukçular Derneği ile beraber herkesi bu çatının altında toplamaya çalışıyoruz. Bunu ben değil, biz dememiz için yapıyoruz. İçimizde her siyasi partiden yönetici var. Biz siyasetten uzak duramayız.”

ak-parti-mamak-ilce-baskani-erhan-sarigol.jpg

“ANADOLU ÇOCUKLARININ KIYMET GÖRDÜĞÜ GÜNLERDEYİZ”

İsmail Çelik’in söylediklerine katıldığını belirterek, Hilmi Gökçınar’ın söylemleri, eylemleri ve düşünceleri gerçekten çok kıymetli olduğunu dile getiren AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Türkiye Yüzyılına gelirken de artık İsmail beyin eylem ve söylemlerinde bir şekilde yerine getirilmesi için biz AK Parti olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yüzyılın işini yirmi yıla sığdırmış, eski Türkiye'den bugünkü Türkiye'ye kıymetli annelerin, ablalarının evlatlarının hâkim, savcı, doktor olduğu ve Anadolu çocuklarının artık bu memlekette değer gördüğü, kıymet gördüğü günlere geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesaretiyle birlikte bu mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Ebeveynler çocuklarına geleneklerini ve göreneklerini öğretmek için bu tür ortamları ortaya koymalılar.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.