Geçit karmaşası

Geçit karmaşası

Mithatpaşa Caddesi girişindeki üst geçit ve yaya geçidi karmaşası hem yayalara hem sürücülere zor anlar yaşatıyor. Engelli vatandaşlar içinse tehlikenin boyutu katlanarak artıyor.

Ankara’nın en büyük caddelerinden birisi olan Mithatpaşa Caddesi’nin girişindeki üst geçidi neredeyse hiçbir yaya kullanmıyor. Yolun kenarındaki korumalıkların bir kısmının açık oluşundan dolayı yoldan karşıya geçen vatandaşlar sürekli kazayla burun buruna geliyor. Yayalar sürücülerden yol vermelerini beklerken sürücüler ise üst geçidi göstererek kendilerinin haklı olduğunu söylüyor.

ÖRNEKLER VAR 

Daha önce Meşrutiyet Caddesi’nde bulunan üst geçitlerinde de durum aynıydı ve Belediye bu üst geçitleri kaldırmıştı. Sürücülerde üst geçit olmadığından dolayı yayalara yol vermeye ve tehlike ve karmaşada ortadan kalktı. Ya da tam tersi bir örnek teşkil edecek şekilde yine Başkentin en işlek caddesi olan hastaneler bölgesindeki Adnan Saygun Caddesi’nde yayalar karşıdan karşıya geçmek için açık olan yok kenarlarını kullanırken Belediye bariyerler ile burayı kapamış ve vatandaşların üst geçidi kullanması sağlanmıştı. 

ENGELLİYE TEHLİKELİ ENGEL 

Şehrin en işlek araç ve yaya trafiğinin olduğu noktada karmaşa halinde engelli vatandaşların yoldan geçmesi ise neredeyse imkânsız. Üst geçidin asansörü bulunmuyor veya yoldan geçmek istediğinde ise hızlı bir araç trafiği ile karşılaşıyorlar. Onun yanı sıra geçen vatandaşlar ise durmayan arabalarla sürekli burun buruna geliyor hatta ufak çaplı birkaç araç ve yaya arasında temas yaşanıyor. Yoldan geçen vatandaşlar ise, “Buraya bir yaya geçidi yapılmalı veya asansör konularak üst geçide insanlar yönlendirilmeli” diye konuştu. Bu yaşanan karmaşa ise objektiflerimize açık bir şekilde pek çok karede yansıdı.  ,

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.