GAZAP KAVŞAĞI

GAZAP KAVŞAĞI

Başkent’te trafiğin yoğun olarak yaşandığı noktalardan biri olan Bentderesi Caddesi, Plevne Caddesi ve Arif Yıldız Caddesi’nin kesiştiği Aktaş Kavşağı’nda, günlerdir trafik ışıkları yanmıyor. Sürücüler ve yayalar tehlikeyle heran burun buruna.Ankara’nın e

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara trafiğindeki yoğunluk her geçen gün artmasının yanı sıra trafik kurallarına uyulmaması ve trafiği düzenleyici unsurların çalışmaması büyük bir tehlikeye yol açıyor.
KAVŞAKTA IŞIKLAR YANMIYOR
Başkent’in en işlek noktalarından biri olan Bentderesi Caddesi, Plevne Caddesi ve Arif Yıldız Caddesi’nin kesiştiği Aktaş Kavşağı’nda günlerdir trafik ışıkları çalışmıyor. Dört yönden gelip kavşakta birleşen araç sürücüleri, trafik ışıklarının yanmaması ve herhangi bir trafik polisinin bulunmamasından dolayı kazayla burun buruna kalıyor. Kaza tehlikesiyle ve hayati tehlikeyle sadece araç sürücüler karşı karşıya kalmıyor; dört yönde bulunan yaya geçidinden geçmek isteyen yayalar da zor anlar yaşıyor. Kuralların günlerdir işlemediği kavşakta, en fazla durumun farkında olmayan sürücüler büyük kaza riskiyle karşı karşıya kalıyor.
MOBELER DE Mİ ÇALIŞMIYOR?
Söz konusu trafik karmaşasının yaşandığı Aktaş Kavşağı’nda mobeseler bulunuyor. Araç trafiğini izleyen mobeselerin bulunmasına rağmen, duruma müdahale edilememesi ise büyük bir şaşkınlıkla karşılanıyor.  Kavşağın hemen yanında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bulunuyor. Hastane yakınlarında bu sıkıntının yaşanması hasta ve hasta yakınları için de büyük bir tehlikeye yol açıyor.
SÜRÜCÜLER ŞİKÂYETÇİ
Trafik çilesiyle ilgili gazetemize konuşan Necati Gazi, “İşimiz gereği sürekli Aktaş’ın bulunduğu kavşaktan geçiyoruz; ancak trafik ışıklarının olmamasından dolayı çok dikkatli olmaya çalışıyoruz. Kavşaktaki durumdan dolayı heran kaza yapma ihtimaliniz var. Sürücülerimiz biraz da aceleci olduğu için gideceği yere erkenden gidebilmek için acele ediyor. Herkes birbirinin önüne kırıyor. Trafiği düzene sokacak polis de göremiyoruz. Onun için her sürücü kafasına göre takılıyor. Biran önce bu arızanın düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.