Etimesgut'ta kış hazırlığı: Milyonlarca kilo tuz alacak

Etimesgut'ta kış hazırlığı: Milyonlarca kilo tuz alacak

Etimesgut Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü binlerce kilo tuz alımı için ihaleye çıktı. Kış hazırlığı yapan belediye alınacak tuzu kar ve buzlanma ile mücadele çalışmalarında kullanacak.

Etimesgut Belediyesi kış hazırlığına başladı. Belediye tarafından çıkılan ihale ilanında buzlanma önleyici göl tuzu alımı gerçekleştirileceğini bildirdi. 2 milyon kilogram alınacak tuz için ihaleye son teklif verme tarihi 2 Ocak 2024 olarak açıklandı.

kis.jpg

2 BİN TON ALIM GERÇEKLEŞECEK

Etimesgut Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çıktığı ihale ilanında, “BUZLANMA ÖNLEYİCİ GÖL TUZU ALIM İŞİ mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır” ifadelerine yer verdi. 2 bin ton (2 milyon kilogram) olarak gerçekleşecek alım Etimesgut Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün belirleyeceği adrese peyder pey teslim edileceği bildirildi. İhaleye son teklif verme tarihi ise 2 Ocak 2024 olarak açıklandı.

karla-mucadele.jpg

TANE BOYUTU VE HİJYENE ÖNEM VERİLECEK

İhale ayrıntılarında alınacak tuzun tanımı , “Buzlanma önleyici olarak kara yollarına serpilen tuz, deniz veya göl suyunun buharlaştırılmasıyla elde edilen, esas olarak sodyum klorürden oluşan, tipik olarak kalsiyum sülfat ve magnezyum klorür gibi safsızlıklar ile az oranda çözünmeyen maddeler içerebilen düzensiz kristaller halinde olacaktır” şeklinde yapıldı. Tuz için yer alan şartlar arasında beyaz görünümde olup kirli görünmemesine dikkat edilmesi gerektiği belirtilirken diğer şartlar arasında ise büyüklüğü dağılımına uygun iri veya ince taneli, bağdaşık (homojen) görünümde, gevşek ve akıcı olan, kekleşme olmayan, elle sıkıştırıldığında topaklaşma oluşmayacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.