Etimesgut’ta dev açılış: 100’üncü yılda açılan tek kültür merkezi

Etimesgut’ta dev açılış: 100’üncü yılda açılan tek kültür merkezi

Etimesgut Belediyesi 100’üncü Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi açıldı. Merkezin, Ankara’nın en büyük tiyatro salonuna sahip olmasının yanı sıra; Cumhuriyetin 100’üncü yılında açılan tek kültür merkezi olma özelliğine sahip olduğu kaydedildi.

Etimesgut Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılına ithafen yapılan 100’üncü Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Etimesgut Göksu Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi üzerinde bulunan merkezin açılışına yüzlerce vatandaşın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve parti temsilcileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sait Atalay, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ile birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

genel.jpg

Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğinin sahne aldığı açılışta Ankara Seymenleri de bulundu. Açılışta konuşan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, merkezi Cumhuriyetin 100’üncü yılına ithaf ettiklerini belirterek, “Cumhuriyetin 100’üncü yılında yapısal olarak kazandırılan tek kültür ve sanat merkezi bu merkezdir” dedi.

enver-yidlirm1.jpg

YOĞUN ÇABA SARF ETTİK

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün Ankaramızın güzel ilçelerinden Etimesgut, Etimesgutumuzun güzel bir bölgesi olan Eryaman diye adlandırdığımız yaklaşık 10 mahallemizin bulunduğu bölgede Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına hatıra olarak; hizmete açmak için yoğun çaba sarf ettik. İnşa ettiğimiz 100’üncü Yıl Cumhuriyet Kültür Sanat Merkezimizin açılışındayız. Her ne kadar 29 Ekim’e yetiştiremediysek de bugün Ankaramıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelişinin 104’üncü yıl dönümü olan 27 Aralık’ta hep birlikte büyük bir keyifle hizmete açıyoruz.”

222.jpg

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN SAHNESİ BURADA

Demirel, 100’üncü Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi’ni 2 yıl önce temelini attıklarını aktararak, “ Hizmete açtığımız merkezde sanata tiyatroya elverişli olarak inşa edilen yaklaşık 750 kişinin aynı anda seyretme imkânına sahip olacağı tiyatro salonu bulunuyor. Bu salon Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü yetkililerinin ifadesiyle Türkiye’de en önde gelen sahnelerden birisi buradadır diyorum. Burada böyle sahneye sahip çok güzel bir salona, nikah salonu, toplantı salonu, 1000 kişinin aynı anda faydalanabileceği kütüphaneye, sergi salonlarına ve Etimesgut Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezimizin hizmetleri için sınıf ve atölyelere yer verildi” diye konuştu.

aaaa.jpg

100’ÜNCÜ YILA ÖZEL TEK KÜLTÜR MERKEZİ

Enver Demirel, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde onu karşılayan ve Cumhuriyetin kuruluşunda büyük rol aldığını belirttiği Ankara Seymenlerinin son dönemde yaşanan saldırılarda şehit olan askerlerimiz dolayısıyla sahne almadığını belirterek, “Bugün burada olduğunuz için teşekkür ederim. Şehitlerimizin olduğu ve terörle mücadele kapsamında yürütülen mücadelenin yoğun şekilde olduğu bugünlerde mütevazi bir açılış gerçekleştiriyoruz. Kültür ve Sanat Merkezimiz Ankara’nın son yıllarda kazandığı en önemli ve kapsamlı kültür merkezlerinden birisidir. Cumhuriyetin 100’üncü yılına ithafen yapıldı. Elbette bir daha 100’üncü yılı kutlamayacağız. Bu rakam çok önemli ve semboliktir. 101,102, 200 ve bininci yılda olacak ve yaşayanlar göreceklerdir. Ancak Cumhuriyetin 100’üncü yılı bir daha kutlanmayacaktır. Çok önemli ve semboliktir cumhuriyet Ankara’da kurulmuştur. Kurulan Cumhuriyet’in başkenti Ankara’dır. Dolayısıyla bu yıl nedeniyle çok daha etkin ve kalıcı hizmetler yapmak hepimizin arzusudur. Bu nedenle Ankaramıza kazandırılan yapısal olarak Cumhuriyetin 100’üncü yılında yapısal olarak kazandırılan tek kültür ve sanat merkezi bu merkezdir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.