Esnafın yüzü gülüyor

Esnafın yüzü gülüyor

Başkentli vatandaşların "Asker Çarşısı" olarak bildiği Anadolu Kapalı Çarşısı, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından baştan aşağı yenileniyor. 

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı Bakım-Onarım ekipleri, Celal Bayar Bulvarı ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı arasında hem yaya geçişinin sağlandığı hem de asker malzemeleri başta olmak üzere çeşitli ihtiyaç ürünlerinin bulunduğu Anadolu Kapalı Çarşısı’nda  yer alan 80 işyerinin, daha estetik ve kullanışlı hale getirilmesi için tadilat çalışması başlattı.

Yenileme çalışmaları esnafın mağduriyet yaşamaması için iki etap halinde sürdürecek. Çarşıya yürüyen merdivende yapacak olan ekipler, yolcuların eşyalarını kolay taşıyabilmeleri için rampalar da yerleştirecek. Çarşısının elektrik tesisatı, aydınlatma ve havalandırma sistemlerini de baştan aşağı yenilencek.

ÇALIŞMALARDAN MEMNUNUZ

12 yıldır çarşının yöneticiliğini yaptığını belirten İsmail Çeki,” Esnaflar olarak burada hizmet vermeye devam ediyoruz.3 yıl önce yapımına başlanan Yüksek Hızlı Tren Garı'nın inşaatından dolayı çarşı kapatılmıştı. O süreçte belli mağduriyetler yaşadık ancak, daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyemiz burayı daha modern bir hala getirecek tadilat çalışmalarına başladı. Temiz, düzenli ve güvenli bir hale getiriliyor çarşı. Esnafın mağduriyet yaşamaması için iki kademeli olarak çalışmalar sürüyor. Kısa bir süre sonra çalışmalar bitecektir. Çarşıda  80 tane dükkan var. Bütün esnaflar olarak çalışmalardan son derece memnunuz. 2018 yılının ocak ayında banliyö trenleri çalışmaya başlayacak. Bununla birlikte buradan daha fazla vatandaşımız geçecek bu talebi karşılamak adına böyle bir çalışma yapılması gerekiyordu.” diye konuştu.

dsc_0106.jpg

 YENİ İSMİ: ANADOLU KAPALI ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Vatandaşlardan  çalışmalarla ilgili olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Çeki,”Çarşımızın giriş çıkışları, temizliği ve güvenliği daha iyi hale gelecek. YHT Garı'nın yapımında çarşıda böyle sorunlar yaşanması aslına bakarsanız normal, tren garının tamamlanmasıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi burada hızlı bir çalışma başlattı. Burayı daha modern bir hale kavuşturacak.

Bizde geçmişte sabrettik şimdi ise buralar yapılıyor. Çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Biz sonraki dönem için oldukça ümitliyiz. Bizde esnaflar olarak kendimizi yenileyerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceğiz. Çarşının yeni adı Ankara Anadolu Kapalı Alışveriş Merkezi olacak. Vatandaşların ilk tepkileri oldukça olumlu yenilenen dükkanları görüyorlar. Oldukça güzel olduğunu söylüyorlar.” İfadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR 

Yüksek Hızla Tren Garı’nın açılışı ile birlikte çarşıdan daha fazla vatandaşın geçtiğini dile getiren çarşı esnaflarında Ali Erdoğan,”  Vatandaşlar buradan güvenli bir şekilde geçiyorlar. Buranın gerçekten yenilenmesi gerekiyordu. Eski haliyle hizmet vermemiz ve talepleri karşılamamız oldukça zordu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz. Beklentimiz doğrultusunda burayı yeniliyorlar.

Bütün herkes açısından çok iyi oldu. Vatandaşlarımız ve esnaflar olarak bizler güzel bir çarşıya kavuşacağız. Dükkanlar yenileniyor kaliteli ve iyi daha iyi hizmet vereceğiz vatandaşlara. Kısa süre sonra yeni haliyle çarşı hızlı bir şekilde hizmete girecektir. Sizlerin de bildiği gibi burası alt geçit olarak da kullanılıyor. Gelecek adına ümitliyiz ilerleyen süreçte burası daha iyi olacaktır.” şeklinde konuştu.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM 

    

 

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.