Esnaf ve vatandaş çözüm bekliyor

Esnaf ve vatandaş çözüm bekliyor

Bahçelievler esnafı Hakan Gözübenli, iş yerinin bitişiğinde bulunan atıl binadan dolayı yaşadıkları mağduriyeti yetkililere bildirdiklerini ve çözüm beklediklerini söyledi.

On yıldır Bahçelievler Şevket Süreyya Aydemir sokakta esnaflık yapan Hakan Gözübenli iş yerinin bitişiğinde bulunan binanın atıl halde kalmasından dolayı yaklaşık 8 aydır mağduriyet yaşıyor. Kendi imkânları ile aldığı önlemlerle bir ölçüde başarılı olan Gözübenli iş yerinin sürekli tehlike altında olduğunu ve birkaç kez elektrik kablolarının çalınarak zarara uğradığını belirtti. Binanın etrafında çukurlar ve cam parçalarından dolayı vatandaşların da bu durumdan şikâyetçi olduğunu durumu belediye ve zabıta ekiplerine bildirerek çözüm beklediklerini söyledi. 

MADDİ MANEVİ ZARARDAYIM 

dscn0052.jpg

Bitişiğinde bulunan binanın atıl halde bırakılmasından sonra müşteri kaybettiğini ve kendi cebinden birçok masraf ettiğini söyleyen Gözübenli, “
Yan tarafımız iş yerleriydi. Bir yıla yakın önce Bina boşaltılınca dükkânlar ve bina komple bu hale geldi. Binanın çoğu yeri yıkılınca bina harabe haline geldi. Ben kepçe tuttum 4 bin liraya yakın masraf ettim. Binanın ana elektrik hattının geçtiği yere duvar ördürdüm. Bizde mağdur hale geldik elektrik kablolarımız çalındı sürekli iş yapamaz hale geldik. Burada maddi manevi kaybım oldu iş yerimi 12’den önce açamıyordum. Müşteri kaybettim elektrik olmadığı zaman iş yapamıyorum ben. İşimi gücümü bırakıp onunla elektrik işiyle uğraştım” ifadelerine yer verdi. 
 

METRUK HALE GELDİ

Madde bağımlarının mekânı haline geldiğini ve aynı zamanda çöplüğe de dönüştüğünü söyleyen Gözübenli, “Madde bağımları geliyorlar ateş yakıyorlar su tesisatlarmızı patlattılar onları yaptırdım. Çankaya Belediyesi Zabıta ekipleri geldi onlara durumu anlattık. Çankaya Belediyesi’ne de bildirdik. Şu anda azalmış durumda kapattığımız için gelenler kalmadı. Fakat pislik cam kırıkları ve çukurlar var. Ben kapattırdım o çukurları insanlar geçiyor ola ki birisi içine düşse ya da bir çocuk görmese büyük kazalar meydana gelir” şeklinde konuştu. 

VATANDAŞ RAHATSIZ 

Gözübenli, kendilerinin yanı sıra çevre sakinlerinin de bu durumdan rahatsız olduğunu ve onların da ekiplere başvurduğunu söylerken, “Çevre sakinleri de çok rahatsız bu durumdan Onlar da Belediyeye bildirdiler durumu. Hatta ben pisliğin bir kısmını temizlettiğim zaman gelip bana teşekkür ettiler. Belediye veya iş yeri sahipleri binanın etrafına bir korumalık yaptırsalar bu sıkıntıları yaşamayız. Her gören çöp atmaya başladı pislik içinde her yer şehrin göbeğinde böyle bir görüntü var “dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.