ESK Ulus Satış Mağazası faaliyete başladı: Kuyruk 2 ay öncesini aratmadı

ESK Ulus Satış Mağazası faaliyete başladı: Kuyruk 2 ay öncesini aratmadı

ESK Ulus Satış Mağazası Ulus Hali’ndeki yenileme çalışmalarının ardından faaliyete başladı. Vatandaşların sabah erken saatlerde sıraya girdiği mağazada oluşan kuyruk 2 ay öncesini aratmadı.

6 Ekim’de Tarihi Ulus Hali’nde başlatılan yenileme çalışmalarıyla birlikte kapanan Et ve Süt Kurumu Ulus Satış Mağazası; Ulus Hali’nin tekrar faaliyete geçmesinin ardından faaliyetine tekrar başladı. Vatandaşların tekrar Yakut Sokak üzerinde oluşturduğu kuyruk 2 ay öncesini aratmadı. Vatandaşlar Türkiye’nin en uygun fiyatlı etlerinden almak için Ulus Satış Mağazası önünde erkenden sıraya girdi.

wqq.jpg

KALDIRIMA ÇIKTILAR

Tarihi Ulus Hali’ndeki yenileme çalışmaları öncesinden bu yana hal içerisindeki ticaretin engellenmemesi için Yakut Sokak üzerinde oluşan kuyruğun; artık vatandaş ve esnafa zorluk yaşatmadığı dikkat çekti. Yenileme çalışmaları öncesinde sokaktan geçen araçların ikiye böldüğü kuyrukta esnafın mal indirememekten ettiği şikayet; çalışmalar sonrası yapılan kaldırımla birlikte son buldu. Vatandaşlar mağazadan alışveriş yapmak için sırasını kaldırım üzerinde oluştururken; esnafa gelen toptan gıda araçları ise rahatça sokaktan geçebildi.

trtrwew.jpg

HALEN TÜRKİYE’NİN EN UCUZU

Türkiye’de 16, Ankara’da 2 tane mağazası olan Et ve Süt Kurumu Türkiye’nin en ucuz etini vatandaşlara ulaştırıyor. Ankara’da Sincan Et Kombinası Müdürlüğü Satış Mağazası ve Ulus Satış Mağazası ile birlikte faaliyet gösteren kurumda kıymanın kilosu 199, kuşbaşının ise kilosu 229 TL’den satışa sunuluyor. Mağazaya alışveriş yapmak için gelen her vatandaşın sadece 1 kilo et alma hakkı bulunuyor. PERDER’e bağlı zincir marketler ve anlaşmalı kasaplarda da satılan kurumun ürünleri buralarda 250 ile 300 TL arasında değişen fiyatlardan alıcısını bekliyor.

kuyruk.jpg

NE OLMUŞTU?

Ankara’da faaliyet gösteren 2 mağazadan biri olan Et ve Süt Kurumu Ulus Satış Mağazası Tarihi Ulus Hali’nde başlatılan altyapı yenileme çalışmaları nedeniyle faaliyetine ara vermişti. Böylece Et ve Süt Kurumu’nun Ankara’daki tek faal mağazası Sincan Et Kombinası Müdürlüğü Satış Mağazası haline gelmiş ve Ulus mağazasına gelen vatandaşların tepki göstermesine yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.