Elmadağ Karacahasan Köyü’nde mutlu son: Başkentgaz devreye girdi kablolar onarıldı

Elmadağ Karacahasan Köyü’nde mutlu son: Başkentgaz devreye girdi kablolar onarıldı

Elmadağ Karacahasan Köyü’nde devam eden doğalgaz alt yapı çalışmaları sırasında oluşan hasarın tazmini konusunda vatandaşla yüklenici firma arasında yaşanan anlaşmazlık Başkentgaz’ın devreye girmesiyle tatlıya bağlandı.

Elmadağ Karacahasan Köyü’nde devam eden doğalgaz alt yapı çalışmaları sırasında vatandaşla taşeron firma arasında yaşanan anlaşmazlık Başkentgaz’ın devreye girmesiyle tatlıya bağlandı.

BAŞKENTGAZ’A TEŞEKKÜR

Kazı işlemi esnasında elektrik kablolarında oluşan hasarın tazmini konusunda ilgili vatandaşlarla taşeron firma arasında anlaşmazlık yaşanmış, gazetemiz olayı haberleştirmişti. Başkentgaz’ın devreye girmesiyle vatandaşların elektrik kabloları taşeron firma tarafından onarıldı. Vatandaşlar zararlarının tazmin edilmesinde gösterdiği duyarlılıktan ötürü Başkentgaz’a teşekkür etti.

GEREKLİ DENETİMLER YAPILIYOR

Bu arada Başkentgaz’dan gazetemize yapılan açıklamada, süreçle ilgili şu bilgiler verildi: “Elmadağ’ın Karacahasan Köyü sakinlerinin konforu ve temiz enerji ile buluşması için Mayıs ayında başlanan doğal gaz alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Yüklenici firma tarafından yapılan çalışmalar kurumumuz ve EPDK’dan lisanslı kontrol ve müşavirlik firması tarafından denetlenmektedir.”

basliksiz-1-002.jpg

OLUŞABİLEN HASARLAR TAZMİN EDİLİYOR

“Diğer kurumların yaptığı bütün altyapı çalışmalarında olduğu gibi, alt yapı çalışmaları esnasında ilgili kurumun tarafımıza verdiği harita bilgilerindeki eksiklikler, uyarı tabelası, ikaz bandı vb. gibi nedenlerle zaman zaman bölgede yer alan alt yapı tesislerine hasar verilebilmektedir. Son derece olağan olan bu gibi durumlarda hasar yüklenici firmalar tarafından onarılarak düzeltilmekte, kişi veya kurumların hasarı onarması durumunda ise bu zarar yüklenici firma tarafından karşılanarak mağduriyet oluşması engellenmektedir. Yüklenici firma ile yapılan görüşmeler sonucunda; 24.07.2023 tarihinde meydana gelen hasarın tazmini konusunda haberde ismi geçen S.K ile yüklenici firmanın zararın tazmini hususunda anlaşmaya vardıkları, uğradığı zararın giderilmesi için gerekli ödemenin 25.07.2023 tarihinde yapılması konusunda mutabık kalındığı ve gerekli ödemenin bugün yapıldığı öğrenilmiştir.”

ara-006.jpg

DOĞALGAZA KAVUŞACAKLAR

Başkentgaz açıklamasında ayrıca, Karacahasan Köyü Muhtarı ve Elmadağ Belediye Başkanı ile iletişime geçildiği, çalışmalar hakkında görüşüldüğü, kendilerine ulaşan herhangi bir şikayet olmadığını ifade ettikleri, bölge sakinlerinin doğal gaza kavuşacak olmaktan ve yapılan çalışmalardan son derece memnun oldukları belirttikleri kaydedildi.

ara2-001.jpg

“7/24 HİZMET VERİYORUZ”

Açıklamada “Kamu hizmeti niteliğinde bir hizmet sunmanın sorumluluğu ile hareket eden şirketimiz daima kentimizin can ve mal güvenliğini önde tutan bir çalışma anlayışı ile görevlerini yerine getirmiş lisans bölgesinde yer alan hemen hemen tüm bölgeleri doğal gaza kavuşturmuştur. Her zaman en iyi hizmeti vermek için çalışan 7/24 hizmet veren firmamıza ulaşamamak ya da sorun olduğunda bildirememek gibi bir durum söz konusu bile değildir” denildi.

Göknur Çekinmez/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.