EGO Genel Müdürlüğü: 34 farklı lokasyonda 408 şarj ünitesi kurulacak

EGO Genel Müdürlüğü: 34 farklı lokasyonda 408 şarj ünitesi kurulacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Smart Ankara Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında Ankara’da elektrikli bisikletler için 34 farklı lokasyonda 408 şarj ünitesi kuruluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü Smart Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı kapsamında vatandaşlara ulaşımda kolaylık sağlayan elektrikli bisikletler için şarj istasyonu kurulum çalışmaları devam ediyor. EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak tarafından yapılan açıklamada, “Elektrikli bisiklet paylaşım sistemi kullanılmaya başlayıp filolar büyüdükçe sadece ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayacak, şehir trafiğini azaltarak, çevre kirliliğini en aza indirgeyecek” dedi.

1bisiklet1.jpg

ÇEVRE DOSTU ULAŞIM

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında temin edilen 408 adet elektrikli bisiklet için 34 farklı lokasyonda toplam 408 adet şarj ünitesi kurulumu yapılıyor. Botanik, Macunköy, Ulus, Gençlik Parkı, Gar Girişi, AKM, Bahçelievler, Bilkent, Koru ve Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde montajı tamamlanan şarj istasyonları başkentte sürdürülebilir kentsel ulaşım sağlıyor. Yapılan çalışmalarla Ankara’da şehir trafiğini azaltacağı ve çevre dostu bir şekilde ulaşımın kolaylaşacağı ön görülüyor.

bisiklet2.jpg

İSTASYON AĞI GENİŞLEYECEK

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, 2022 yılında başlatılan proje kapsamında daha önce 6 lokasyonda test edilen şarj istasyonlarının gelişmiş, teknolojik ve yeni versiyonlarla genişletildiğini belirterek, “Smart Ankara Projesi şehrimizi modern, çevre dostu ve etkili bir ulaşım ağıyla buluşturmak üzere önemli adımlar atıyor.

egooo-001.jpg

Ego Genel Müdürlüğü tarafından üstlenilen bu proje 408 adet yeni elektrikli bisikletin temini ile başlamıştır. 34 farklı lokasyonda toplam 408 adet şarj ünitesinin montajı planlanmış, istasyon kurulum çalışmaları başlamıştır. Elektrikli bisiklet paylaşım sistemi kullanılmaya başlayıp filolar büyüdükçe sadece ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayacak, şehir trafiğini azaltarak, çevre kirliliğini en aza indirgeyecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.