Drenaj sistemi nedir? Drenaj sistemi ne işe yarar? Drenaj sistemi nasıl yapılır?

Drenaj sistemi nedir? Drenaj sistemi ne işe yarar? Drenaj sistemi nasıl yapılır?

Gerçekleşen sel felaketlerinin ardından, gündeme gelen drenaj sistemi insanların tarafından merak ediliyor. Peki, Drenaj sistemi nedir? Drenaj sistemi ne işe yarar? Drenaj sistemi nasıl yapılır?

Suyun binaları etkilemesinin önüne geçilmesi adına yapılmış olan drenaj sistemi son zamanlarda çok araştırılıyor. Drenajın yetersiz yapılması oluşabilecek sel felaketlerinde yapıların daha fazla zarar görmesine sebep oluyor. Peki, Drenaj sistemi nedir? Drenaj sistemi ne işe yarar? Drenaj sistemi nasıl yapılır?

drenaj sistemi-005.jpg

DRENAJ SİSTEMİ NEDİR?

Yapılarda oluşan fazla suyu engellemek amacıyla yapılan sisteme drenaj sistemi denmektedir. Suyu tahliye etme yöntemi anlamına gelmektedir. Fakat yanlış ya da eksik yapılmış drenaj sistemleri oluşabilecek sel durumlarında ya da suyun yapıya temasında, zarar boyutunu artırmaktadır. Drenaj sistemi sayesinde yapı ve arazilerin en az zararı görerek işlevlerinin devam etmesi hedeflenir.

drenaj sitemi2-001.jpg

DRENAJ SİSTEMİ NE İŞE YARAR?

Yapılan drenaj sistemi ile bina ve arazilerde su birikmesinin önüne geçilir. Drenaj sistemi yaşanabilecek olumsuz hava koşullarında suyun bölgelerde birikmesi ve taşmasına engel olmaktadır. Acil durumlarda önemli bir rolü olan drenaj sisteminin eksik yapılması durumunda yapılar ve araziler zarar görmektedir. Drenaj sistemi parçalar üzerinde aşamalı şekilde hazırlanmaktadır. Drenaj sisteminin insan yaşamına önemi oldukça fazladır.

drenaj sistemi 3.jpg

DRENAJ SİSTEMİ NASIL YAPILIR?

Drenaj sistemi işlemine önce kuyu kazılmasıyla başlanır. Kuyunun yapılmasının ardından taş ve molozlar ile drenaj hazırlığı yapılır. Ardından yapılan sistemin üzerine kapak kapanır. Drenaj sisteminde bulunan otomatik motor sayesinde yapılarda güvenlik sağlanması hedeflenir.

Salih Çifci / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.