Dolmuşçunun 'ayakta yolcu' itirazı

Dolmuşçunun 'ayakta yolcu' itirazı

Ceza yememek için ayakta yolcu almadıklarını belirten dolmuş şoförleri, EGO ve özel halk otobüslerinin ise tıka basa dolu olduğunu ancak bunlara karşı herhangi bir işlem yapılmadığına dikkat çekiyor. Son günlerde trafik polislerinin kestiği cezalara tepki

UĞUR ÖĞÜT /  

Son günlerde minibüslere artan polis uygulamaları vatandaşın tepkisine neden oluyor. Özellikle yolcuların yoğun olduğu saatlerde yapılan uygulamadan dolayı ceza yememek için dolmuşçular ayakta yolcu almıyor. Ramazan ayında işine veya iftara yetişmek için uğraşan Ankaralılar ise mağdur oluyor.

AYAKTA YOLCU ALMIYORUZ

Dolmuşlara yönelik uygulamaların son zamanda arttığını belirten bir dolmuş şoförü, “Özellikle yolcuların en yoğun olduğu zamanlarda dolmuşlara yönelik uygulama yapıyorlar. Kaç defa ceza yedik hem para ödüyoruz hem de ceza puanı uygulanıyor böyle giderse ehliyetlerimize el koyacaklar işimizden de olacağız. EGO ve özel halk otobüsleri tıklım tıklım oluyor millet camlarda gidiyor onlara hiçbir cezai uygulama yok. Ceza yememek için artık ayakta yolcu almıyoruz vatandaş duruma tepkili” dedi.   

VATANDAŞ POLİSLE TARTIŞIYOR

Ankaralılarda durama tepkili özellikle AŞTİ civarında olan uygulama AŞTİ’de bekleyen vatandaşları mağdur ediyor. Ceza yememek için dolmuş şoförleri tarafından alınmayan yolcular saatlerce dolmuş beklemek zorunda kalıyor. Akşam iftara gitmek için mücadele veren vatandaşlar polislerin bu uygulamasına tepki gösteriyor. Hatta birçok vatandaş uygulamanın yapıldığı bölüme giderek polislerle tartışıyor.

OTOBÜSLERDE NEFES ALINMIYOR

Özellikle akşamları cezai uygulamadan dolayı dolmuşların yolcu almadığını belirten bir vatandaş, “Dolmuş ile daha erken evime ve işime gidip geliyorum. Sabah dolmuşa binebiliyorum ama iş çıkışı yoğunluktan dolayı dolmuşa binemiyorum. Dolmuş resmen boş gidiyor ama almıyor. Bizde dolmuş şoförlerine sitem ediyoruz. Ben de ceza kesildiğini sonradan öğrendim. Otobüslerde nefes alınmıyor ama dolmuşlar boş gidiyor. Hayati tehlikeden dolayı aşırı derecede yolcu alınmaması gerekiyor ama dolmuşlar bomboş gidiyor. Bunda bir düzenleme yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.