Dil öğrenmek isteyenler dikkat: Hata yapmaktan korkmayın!

Dil öğrenmek isteyenler dikkat: Hata yapmaktan korkmayın!

Çağrı Yabancı Dil Okulu Kurucu Müdürü Mustafa Gürleyik, dil öğreniminde uygulamanın önemine vurgu yaptı. Gürleyik “Hata yapmaktan korkmayın” dedi.

Ankara’nın en büyük, en kapsamlı ve en nitelikli dil okulu olduklarını belirten Çağrı Yabancı Dil Okulu Kurucusu Mustafa Gürleyik, dil öğreniminde sıkça karşılaşılan ‘anlıyorum ama konuşamıyorum’ ifadesinin nedenini uygulama noktasındaki eksikliklerden kaynaklandığını söyledi. Gürleyik, dil öğreniminde devamlılık göstermenin, öğrendiklerini günlük olarak tekrar etmenin ve sık dinlemeler yapmanın gerektiğinin altını çizerek, “Hata yapmaktan korkmayın” dedi.

mustafagurleyik.jpg

GÜNLÜK HAYATTA UYGULAMAK ÖNEMLİ

Mustafa Gürleyik, yabancı dil öğreniminde uygulamanın önemi hakkında “Ortaokuldan üniversiteye kadar öğrencilerimiz dil eğitimi görüyor. Ama bunu uygulama noktasındaki eksikliklerden dolayı kalıcı hale gelmiyor. Örneğin “İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum” denmesinin nedeni bundan kaynaklı. Dil okulumuzda yabancı dil konuşma sorununu modern eğitim yöntemleriyle çözdük. Dil okulumuzda bilgisayarlı, projeksiyonlu, internet bağlantılı sınıflarımızda yerli ve yabancı, dil bölümü mezunu, yurt içi ve yurt dışı tecrübeli eğitmenlerimizle ilk dersten itibaren kursiyerlerimizi konuşturuyoruz. Ayrıca, eğitmenlerimiz beden dilini, resimleri, videoları kullanarak yabancı dil öğretiyorlar ve diğer materyallerimiz ile dil öğreniminde dört beceriyi yani okuma, yazma, dinleme ve konuşmaya yönelik destek veriyoruz. Bu noktada bir dil öğrenmek isteyen herkesin öğrenmeye devam etmeleri, öğrendiklerini günlük tekrar etmeleri ve sık dinlemeler yapmaları. Bu önemli. Hata yapmaktan korkmayın” ifadelerini kullandı.

kanit1.jpg

ÜLKELER ARASINDA SINIR KALMADI

Kurucu Müdür Mustafa Gürleyik, yabancı diller içerisinde sırasıyla en fazla İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça talebi olduğunu belirterek, “Farklı meslek kollarında ve farklı amaçlarla talepler var. Yabancı dil öğrenmek bir ihtiyaçtır. Görevde yükselmek mi istiyorsunuz? Yurtdışına gitmek mi istiyorsunuz? Akademik çalışma yapmak mı istiyorsunuz? Kurum ve kuruluşların sizi tercih etmesini mi istiyorsunuz? Mutlaka bir, hatta iki yabancı dil öğrenmelisiniz. Örneğin, Almanya’da öğrenim veya çalışma hakkı elde edebilmek için Almancaya ihtiyaç duyanlar var. Bununla birlikte ülkemizde eğitim, iş veya günlük hayatını sürdürmek isteyen yabancı uyruklular da Türkçe öğrenmek için bize başvuruyor” dedi.

cagdridil23.jpg

TÜRKÇEYE TALEP ARTTI

Gürleyik, “Dünya ülkeleri ile siyasi, ticari ve askeri alanda geliştirilen iyi ilişkiler çerçevesinde yabancı dil önemli hale geldi ve dünyada ülkeler arasında sınır kalmadı. Bu noktada yabancıların Türkçe öğrenimine ilişkin talepler dönem dönem değişmekle birlikte en son Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Türkiye’ye gelen Ukraynalı vatandaşlardan Türkçe öğrenme talebi arttı” şeklinde sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.