Daha önce böyle canlı görmediniz: “Deniz Koyunu” tatlılığı ile merak uyandırıyor

Daha önce böyle canlı görmediniz: “Deniz Koyunu” tatlılığı ile merak uyandırıyor

Denizlerde yeni yeni keşfedilmeye başlanan bir canlı türü olan deniz koyunu, tatlı görünümüyle herkes tarafından merak ediliyor. Kendi doğalarının en tatlı canlılarından biri olan deniz koyununu görenler, gördüklerine inanamıyor.

Deniz koyunları, benzersiz görünümü ve fotosentez yapabilme yeteneğiyle dikkat çekmeye başladı. Özellikle Japonya, Filipinler ve Endonezya yakınlarındaki sularda yaşayan deniz koyunları, özellikle son birkaç senedir merak edilen ve ilgi çeken bir tür haline geldi. İşte deniz koyunları hakkında bilinmesi gerekenler:

deniz-koyunu-2.jpg

DENİZ KOYUNU NEDİR?

Deniz koyunları, Latince adı ile Costasiella kuroshimae ismi verilen bir tür deniz sümüklüböceği olarak bilinir. Irkı ise Sakoglossan adı verilen deniz sümüklüböceklerindendir. Boyutları gözle görülemeyecek küçük olan deniz koyunları, Costasiellidae familyasındaki kabuksuz deniz opisthobranch karındanbacaklı yumuşakçalardır. Büyüklükleri genelde 5 milimetre ile 1 santimetre arasında değişiklik göstermektedir.

deniz-koyunu-3.jpg

DENİZ KOYUNLARI ÜREYEBİLİR Mİ?

İlki 1993 yılında keşfedilen deniz koyunları, koyun kulaklarına benzeyen, başlarının üst kısmında iki rinoforlara sahip olması nedeniyle "deniz koyunu" olarak adlandırılmıştır. Deniz koyunlarının vücutlarının üst yüzeyinden çıkan noktalı, yeşil renkte "cerata" denilen çıkıntıları vardır. Bu çıkıntılar ise deniz koyunlarının fotosentez yapmalarına ve güneş enerjisinden besin elde etmelerine yardımcı olur.

Öte yandan üreme meselesi de merak edilen deniz koyunları; eşeyli olarak üreyebilir. Yani erkek ve dişi bireyler birbirlerine kenetlenir. Daha sonra ise karşılıklı olarak yumurta ve sperm bırakırlar. Bu şekilde üreme işlemi de gerçekleşmiş olur.

deniz-koyunu-4.jpg

DİĞER CANLILAR İÇİN BESİN KAYNAĞI

Kendisi besin ihtiyacını alglerden karşılayan deniz koyunları, algleri yerken alglerin kloroplastlarını kendi hücrelerine alır ve fotosentez yapmaya başlarlar. Bu sayede, deniz koyunları kendi besinlerini üretebilirler. Öte yandan kendileri de bir besin kaynağı olan deniz koyunları, bazı deniz canlıları ve küçük balıklar tarafından yenilebilir.

deniz-koyunu-5.jpg

Deniz koyunları, benzersiz görünümü ve fotosentez yapabilme yeteneğiyle dikkat çekmiş bir canlı türüdür. Bu ilginin nedeni, deniz koyunlarının benzersiz görünümü ve fotosentez yapabilme yeteneğidir. Deniz koyunları, denizlerin güzelliklerini ve zenginliğini temsil eden benzersiz canlılardır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.