Covid aşısı kalp krizi ve kanseri artırdı mı? Covid aşısı kalp krizi riskini artırır mı?

Covid aşısı kalp krizi ve kanseri artırdı mı? Covid aşısı kalp krizi riskini artırır mı?

Bir sabah programında konuşulan konular arasında yer alan mrna aşısı kalp krizini artıyor tartışması covid aşısı olanları düşündürmeye başladı. Peki, Covid aşısı kalp krizi ve kanseri artırdı mı? Covid aşısı kalp krizi riskini artırır mı?

Herkes tarafından tanınan Ender Saraç, bir sabah programına konuk oldu. Konuk olduğu programda konuşan Dr. Ender Saraç, mRNA aşısı olanlarda ileri evre kanser, kalp krizi ve kanda pıhtılaşma vakalarının daha sık görülmeye başlandığı şeklinde yorum yaptı. Yaptığı yorumla beraber koronavirüs pandemisi döneminde BioNTech aşısı yaptıranlar araştırmaya başladı. Bir yandan korkan vatandaşlar bir yandan ise araştırmaya başladı. Peki, Covid aşısı kalp krizi ve kanseri artırdı mı? Covid aşısı kalp krizi riskini artırır mı? İşte tüm detaylar:

Covid aşısı kalp krizi ve kanseri artırdı mı

ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Dr. Ender Saraç'ın, mRNA aşısı olanlarda kalp krizi ve pıhtı atma vakalarının sık görüldüğünü açıklaması, BioNTech aşısını tercih edenleri endişelendirdi. Bir yandan böyle tartışmalar yaşanırken diğer bir yandan ise Ender Saraç, ‘şüphesi olanlar kan tahlili yaptırsın’ çağrısında bulundu. Ender Saraç’ın bu çağrısına ilk tepki kardiyologlardan geldi. Konu üzerine açıklama yapan kardiyologlar, “Aşı-kriz ilişkisine dair bilimsel bir delil yok” dedi.

Covid aşısı kalp krizi riskini artırır mı

GENÇLERDEKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİYOR

Pandeminin rafa kalkmasıyla beraber bu kez de yeni bir tartışma ‘kanser pandemisi’ ön plana çıktı. Özellikle genç yaşlarda görülen ‘turbo kanser’ denilen ileri evredeki kanser vakaları da aşıya sebep olarak görüldü. Tıbbi Onkoloji Derneği’nden konu hakkında açıklama geldi Tıbbi Onkoloji Derneği, “Covid korkusuyla sağlıklı insanlar taramaya, hastalar kontrole gidemedi. Birçok kanserin bu yıllarda ileri evrede karşımıza geleceğini aşılar yokken söyledik. Virüs korkusuyla taramalar ertelendi. Salgın bitti bu defa da ileri dönem kanser pandemisi başladı” şeklinde açıklama yaptı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.