Çobanlıktan TRT ekranlarına: Sosyal medyada söylediği türkülerle gündem oldu

Çobanlıktan TRT ekranlarına: Sosyal medyada söylediği türkülerle gündem oldu

Söylediği türkülerle sosyal medyada gündem olan ve TRT ekranlarında yayınlanan ‘Sen Türkülerini Söyle’ yarışmasında katılan ve Çoban Talip Sazak gazetemize konuştu. Sazak, “Ekranlara çıktım diye çobanlığı bırakamam” dedi.

Hayvanlarını otlatırken çektiği videolarda söylediği türkülerle sosyal medyada gündem olan Talip Sazak, Çankırı’nın Maruf köyünde yaşıyor. Kendisini Ses Sanatçısı Emre Yücelen’in keşfettiğini belirten Sazak, “İnsanlar teveccüh gösterip birçok program ve sahne için davet ediyorlar. İlerisi için bir şey diyemem ama şimdilik çobanlığı ve hayvanlarımı bırakamam” ifadelerinde bulundu.

c2.jpg

ANADOLU KÜLTÜRÜNDE BU VAR

Herhangi bir ses ve sahne eğitimi almadığını belirten Sazak, “Benim asıl sahnem dağlar, dinleyicilerimse sürüdeki koyunlarım. Bilirsiniz Anadolu’da çobanlar sürülerini otlatırken türkü söyler. Bu Anadolu kültüründe vardır. Videoları internete yükleyince birden yenileri için yoğun talep oldu. Vatandaşlar sağ olsun sesimi beğenmişler. Ben de onları kırmamak adına sosyal medyaya türkü söylediğim yeni videolar yükledim. Güzel yorumlar aldım” şeklinde konuştu.

c3.jpg

EMRE YÜCELEN KEŞFETTİ

“Sosyal medyadaki arkadaşlar videolarımı Ses Sanatçısı Emre Yücelen’e izletmişler ve ses analizimi yapması için ricada bulunmuşlar” diyen Sazak, “Emre bey sesi farklı ses ve kişiliklere ilgi duyuyor. O da sesimi beğenmiş ve ses analizimi yapmış. Hatta daha sonra bana ulaştı, tanıştık ve onu köyde ağırladık. Çobanların söylediği türkülerin, ağıtların Anadolu’nun zenginliği olduğunu söyledi. Birlikte türkü söyledik, kadim Anadolu kültürüne sahip çıkan değerli bir isim. Birlikte bir de video çektik ve beni sahne için teşvik etti” dedi.

c5.jpg

SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE YARIŞMASINDA 7. OLDUM

TRT ekranlarında yayınlanan ‘Sen Türkülerini Söyle’ yarışmasından videolarını istediklerini belirten Sazak, “Emre Bey’inde isteği üzerine yarışmaya videolarımı gönderdim. Sesimi beğendiklerini ve beni yarışmaya davet ettiklerini ilettiler. Yarışmaya katıldık. Hiçbir ses ve sahne eğitimim olmamasına rağmen 10 kişi arasından 7. oldum. Öykü Gürman, Emre Yücelen, İsmail Altunsaray, Aysun Gültekin ve Cengiz Özkan gibi değerli sanatçılarımızdan övgü aldım. Dediğim gibi benim asıl sahnem dağlar. Benim için büyük bir tecrübe oldu. Ekranlara çıktım diye hayvanlarımı satıp çobanlığı bırakamam” diyerek cümlelerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.