Çırak açığına Suriyeli çözüm

Çırak açığına Suriyeli çözüm

Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Arslanoğlu, BM projesi ile mültecilerin de faydalanabileceği büyük bir oto eğitim tesisi kurmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası'nın 39. Olağan Genel Kurulu'nda güven tazeleyen Başkan Mustafa Arslanoğlu, yeni dönemle ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, 4 yıllık dönemde oto çalışanlarının faydasına olacak projelere yoğunlaşacaklarını açıkladı. 

SANAYİDEKİ ELEMAN AÇIĞI KAPATILACAK 

"Bundan sonraki işimiz proje" diyen Başkan Arslanoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) projelerinden faydalanmak için hazırlık yaptıklarını kaydetti. Hazırladıkları projeye ödenek almaları halinde sanayilerdeki kalifiyeli eleman açığını kapatmak için bir eğitim tesisi kurmayı düşündüklerini aktaran  Başkan Arslanoğlu, "İçinde oto tamirini ilgilendiren A'dan Z'ye tüm bölümlerin olduğu bir tesis yapmak istiyoruz. Bu tesisin içinde kaporta, boya, lastik gibi birçok eğitim atölyesi olacak. Burada kursiyerlere hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek. Dil kursu da bu tesisin içinde olacak. Sanayideki eleman açığını kapatmak için ülkemizdeki mülteci statüsünde olan herkes bu projeden faydalanabilecek. Bu proje sayesinde kalifiyeli eleman yetişecek" dedi. 

ÇALIŞMA İZİNLERİ DE ALINACAK

Proje kapsamında verilen eğitimler sonrası yetişen kişilere iş bulacaklarını da kaydeden Başkan Arslanoğlu, "Çalışma izinlerini, gerekli belgeleri bu projeden temin edeceğiz. Daha sonra eleman ihtiyacı olan esnafımızın yanına burada yetişecek kişileri vereceğiz. Bu proje ile hem sanayideki eleman açığını kapatmış olacağız hem de yurdundan uzak olan ve zor günler yaşayan kişileri topluma kazandırmış olacağız" diye konuştu. Arslanoğlu, mesleki yeterlilik kursu açacaklarını da kaydetti. 

ŞAŞMAZ YENİLENİYOR 

Başkent'teki en büyük oto sanayi sitelerinden biri olan Şaşmaz'ın eksiklikleri konusunda yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi veren  Başkan Arslanoğlu, "Şaşmaz'daki elektrik hattının tamamı yenileniyor. Önceden bir dükkanda sigorta attığında oradaki bloğun hepsinde elektrik gidiyordu şimdi onun önüne geçeceğiz. Hat yenilemesinin yüzde 40'ı bitti yüzde 60'ı ise önümüzdeki günlerde bitecek. ASKİ tarafından yapılacak işlerimiz var, asfalt işlerimiz var. Bunların takibini yapacağız. Havaların düzelmesi ile bu eksiklikleri de gideceğiz" dedi. Arslanoğlu, Şaşmaz'daki güvenlik sorununu da çözdüklerini bölgede herhangi bir asayiş olayının yaşanmadığını kaydetti. 

SÖZLER TUTULUYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın İskitler'deki sıkıntıların çözümü noktasında verdiği sözün ardından olumlu gelişmelerin yaşandığını da belirten Başkan Arslanoğlu, İstikler'deki sanayinin kısa sürede temizleneceğini söyledi. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.