Çiftçi Kayıt Sistemi için başvurular 2 Ocak’ta sona eriyor

Çiftçi Kayıt Sistemi için başvurular 2 Ocak’ta sona eriyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticilerin faaliyetini kaydetmek ve destek sağlamak amacıyla kurduğu Çiftçi Kayıt Sistemi için başvurular 2 Ocak’ta sona eriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilerin tarımsal faaliyetlerinin kayıt altına alınması ve üreticilerin desteklerden yararlanması amacıyla 1 Eylül’de başlayan Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için son gün 2 Ocak olarak açıklandı. Başvurular TarımCebimde uygulaması, E-devlet ile il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden yapılabiliyor.

cksa1.jpg

2024 BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN 2 OCAK

Çiftçi Kayıt Sistemi uygulaması yönetmeliğine göre yapılan son değişiklikte üreticilerin mülkiyet durumuna bakılmaksızın tarımsal faaliyet yapılan alanlar ile daha önce kayıt altına alınamayan maliki vefat etmiş ve tapu kayıtlarında mirasçıları adına intikali yapılmamış araziler taahhütname belgesi ile kayıt altına alınabiliyor. Bununla birlikte Çiftçi Kayıt Sistemi le mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticiler artık desteklerden yararlanabiliyor. 1 Eylül’de başlayan 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için son gün 2 Ocak olarak belirtildi.

erer.jpg

İLK BAŞVURU TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemi için ilk kez başvuru yapacak ya da daha önce başvurusu bulunup da arazi edinim bilgilerinde değişiklik olan çiftçilerin başvurularını il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapması gerektiği bildirildi. Önceki yıllarda başvurusu olan çiftçilerin ise e-Devlet uygulaması üzerinden başvurularını güncelleyebileceği kaydedildi. Bakanlığın TarımCebimde uygulaması üzerinden de Çiftçi Kayıt Sistemi işlemlerinin yapılabildiğinin belirtildiği açıklamada, söz konusu uygulama, ürün bildirimi ve desteklemeler başta olmak üzere çeşitli konularda yardımcı olduğu aktarıldı.

cks2.jpg

ÇİFTÇİLER İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım ise sosyal medya hesabında konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Çiftçiler için önemli uyarı. Tarımsal desteklerden yararlanmak için çiftçilerin 2 Ocak 2024 Salı gününe kadar ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kaydını yaptırması gerekiyor. ÇKS başvurularını nereye yapabilirsiniz? İl/ilçe tarım ve orman müdürlükleri, e-Devlet kapısı, TarımCebimde’ mobil uygulaması üzerinden yapılabilir. ÇKS kaydı için tarım il ve ilçe müdürlükleri bu hafta sonu hizmet verecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.