Cevat Rifat Atilhan kimdir? Neden “Ortadoğu'nun Hitleri” denildi?

Cevat Rifat Atilhan kimdir? Neden “Ortadoğu'nun Hitleri” denildi?

Cevat Rifat Atilhan kimdir, hangi dönem yaşadı, idamdan nasıl kurtuldu, Milli Mücadele’ye hangi katkıları sağladı, Ordu’daki görevi neydi, neden “Ortadoğu'nun Hitleri” olarak hedef gösterildi, İsrail ve Masonlarla ilgili hangi eserleri yazdı?

Siyonist tehlikeye karşı önemli uyarılarda bulunan, milli mücadeleye büyük katkı sağlayan asker kökenli yazar Cevat Rifat Atilhan’ın hayatını sizler için derledik…

Cevat Rifat Atilhan kimdir, hangi dönem yaşadı, idamdan nasıl kurtuldu, Milli Mücadele’ye hangi katkıları sağladı, Ordu’daki görevi neydi, neden “Ortadoğu'nun Hitleri” olarak hedef gösterildi, İsrail ve Masonlarla ilgili hangi eserleri yazdı? 

İşte cevabı:  

Cevat Rifat Atilhan, 1892 yılında İstanbul Vefa'da doğdu. Babası Rifat Paşa Şam mutasarrıfıdır. Çocukluğunun ilk yılları Şam'da geçti. Daha sonra İstanbul'a gelerek Fatih İptidaisi'ne (ilkokul) başladı. İlkokulu bitirdikten sonra baba mesleği olan askerliği tercih ederek Kuleli Askeri Lisesi'ne girdi. Teğmenliğinin ilk günlerinde ilk vazifesini alarak Arnavutluk harekatına katıldı. Edirne kuşatmasında Bulgarlara esir düştü. Esareti iki yıl sürdü. Birinci Dünya Savaşı'nın başlaması ile Mersinli Cemal Paşa'nın emrine verildi. Sina ve Filistin Cephelerinde yaptığı kahramanlıklarla öne çıktı. Bu cephelerde gösterdiği kahramanlıklar neticesi Dördüncü Ordu Zat İşleri Müdürlüğü vazifesiyle ödüllendirdi.

MİLLİ CEPHENİN KURULUŞUNDA YER ALDI

Birinci Dünya Savaşı’nın Osmanlı Devleti’nin mağlubiyetiyle sonuçlanması üzerine Mersinli Cemal Paşa ile Konya'ya geldi. Milli Cephe'nin kuruluşunda büyük faydaları oldu. İlk milli temsilci olarak Sultan Vahdettin Han ile görüştü. Sultan Vahdettin'in makamından ayrılışında Ferit Paşa kabinesinin bir komplosuna kurban gitti ve tutuklandı. Bekir Ağa Bölüğü'nde hapsedildi, burada idamla yargılandı. 

İKİ SAAT FARKLA İDAMDAN KURTULDU

Mersinli Cemal Paşa'nın Harbiye Nazırı olması üzerine iki saat farkla idamdan kurtuldu. Ardından Harbiye Nazırı'nın yaveri oldu. Kurtuluş Savaşı'nda Zonguldak-Bartın ve Havalisi Cepheleri kumandanlığına tayin edildi. Bu bölgedeki Fransız Ordusu'nun yayılmasını engelledi. Kurtuluş Savaşı'nın zaferle neticelenmesi üzerine ordudan ayrılarak yazarlık hayatına başladı.

FEVZİ ÇAKMAK İMDADINA YETİŞTİ

1942 yılında zamanın hükümeti tarafından, hükümete karşı darbe hazırlanıyor gerekçesiyle tutuklandı. 11 ay hapsedildi. Mareşal Fevzi Çakmak'ın yaptırdığı inceleme sonucu serbest bırakıldı. 1952 yılında Malatya'da Ahmet Emin Yalman'a yapılan suikastın sorumlusu olarak tekrar tutuklandı. 11 ay 15 gün tutuklu kaldı.

fev.jpg

‘ORTADOĞU’NUN HİTLERİ’

Cevat Rifat Atilhan, Siyonizm tehlikesine karşı verdiği mücadele ve İsrail ile Masonlara karşı takındığı tavizsiz tutumdan ötürü güdümlü Amerikan basını tarafından “Ortadoğu’nun Hitleri” olarak hedef gösterildi. Atilhan yakın dönem Türk fikir hayatını derinden etkiledi. Milliyetçi ve İslamcı düşüncenin formasyonuna katkı sağladı ve sağın önemli ideologlarından birisi oldu. 1964 yılı Ağustos ayında Somali'de toplanan İslam Devletleri Kongresi'ne davet edildi. Kongrenin İcra Komitesi Başkanlığı'na seçildi. Bu görev Cevat Rifat Atilhan’ın son büyük görevi oldu. 4 Şubat 1967 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

ESERLERİ

Cevat Rifat Atilhan, 74 eser ve binlerce makale yazdı. 

Eserlerinden en önemlileri şunlardır:

1. Ey Türk! Düşmanını Tanı! 

2. İslamı Saran Tehlike ve Siyonizim 

3. İğneli Fıçı-Tarih Boyunca Yahudi Mezalimi 

4. Masonluk Nedir? Tarihte ve Günümüzde Masonluk 

5. Türk Oğlu! Düşmanını Tanı! 

6. Bütün Açıklığıyla İnönü Savaşları ve Gerçek Kahramanlar 

7. Menemen Hadisesinin İç Yüzü 

8. Sultan Abdulhamid Han Ve İttihatı Terakkicilerin Cinayetleri 

9. Yahudiler Dünyayı Nasıl İstila Ediyorlar? 

10. Medeniyetin Batışı 

11. Siyonizm ve Protokolları 

12. Tarih Boyunca İslam Hakimiyeti ve Uğradığı Suikastlar 

13. Gizli Devlet ve Fesat Programı

14. Tarihte ve Günümüzde Masonluk 

15. İslam ve Beni İsrail 

16. Dünya İstilacıları 

17. Çağ Açan Hükümdar FATİH 

18. 31 Mart Faciası 

19. Türk! İşte Düşmanın 

20. Musa Dağı 

21. Suzi Liberman'ın Hatıra Defteri 

22. Filistin Cephesinde Yahudi Casusları 

23. Farmasonluk Nedir? 24 Sina Cephesinde Yahudi Casusları 

25. Dünya İhtilalcileri İsrail 

26. Farmasonluk İnsanlığın Kanseri 

27. Farmasonlar İslamiyeti ve Türklüğü Yıkmak İçin Nasıl Çalıştılar 

28 İstiklal Harbi'nde Sarıklı Kahramanlar


Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.