Çankaya’dan tepki çeken paylaşım: Noel’iniz batsın!

Çankaya’dan tepki çeken paylaşım: Noel’iniz batsın!

Çankaya Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım büyük tepki topladı. Hristiyan azınlıkların Noel’i kutlamak için hazırlıklarını hızlandırdığı dönemde, Kuğulu Park’a yerleştirilen ren geyikleri ve Noel dekorasyonları dikkat çekti.

Türkiye'de Noel bayramı büyük şehirlerde yaşayan Hristiyan azınlıklar arasında kutlanıyor. Etkinlikler Gregoryen ve Jülyen takvimine göre farklı tarihlerde gerçekleşiyor.

Gregoryen takvimine göre Noel, Hristiyan inancında Hazreti İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen 24 Aralık'ı 25'ine bağlayan gece kutlanıyor. Bazı ülkelerde ise 26 Aralık akşamına kadar sürebiliyor.

Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jül Sezar'ın hazırlattığı Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 6 Ocak'ı Noel olarak kutluyor.

2-001.jpg

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Hristiyan cemaatlerinde Noel hazırlığı devam ederken Alper Taşdelen yönetimindeki Çankaya Belediyesi’nin sosyal medyadan yaptığı paylaşım büyük tepki topladı.

Belediye’nin Kuğulu Park'a yerleştirdiği ren geyikleri ve Noel dekorasyonları dikkat çekti.

Nüfusunun yüzde 99'unu Müslümanların oluşturduğu Türkiye’de, Noel bayramının özendirilmesi kamuoyunda şaşkınlık yaratıyor.

1.jpg

GENÇ NESİL SÜRÜKLENİYOR

İlçede Müslümanların kendi dini bayramlarında sınırlı sayıda etkinlik düzenlenirken, Noel kutlamalarına yönelik hazırlıklar eleştirilerin odağında.

Özellikle genç nesillerin popüler kültür aracılığıyla Noel kutlamalarına katılımını artırma çabaları, son yıllarda mercek altına alınan bir konu. Noel etkinliklerine katılan pek çok Müslüman genç, bir Hristiyan bayramı kutladığını bilmiyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.